Tricoul polo – de la necesitate la moda

Atat de mult ravnitul tricou polo barbati isi are originile din creatiile unui designer francez, acest obiect vestimentar aparand acum mai bine de 80 de ani. Primul tricou polo barbati a aparut, nu neaparat dintr-o dorinta acerba a barbatilor din acea perioada de a fi in pas cu moda, ci mai mult dintr-o necesitate a sportivilor acelor vremuri. In special tenismanii simteau nevoia de o tinuta mult mai degajata si mai lejera pe terenul de tenis, ei fiind pana atunci nevoiti sa practice acest sport imbracati in camasa alba si pantalon lung.

Tocmai din acest motiv un tricou polo barbati era bine venit pe terenul de tenis, fiind foarte bine primit printre practicantii acestui sport, datorita tesaturii usoare, aceste tipuri de tricouri fiind fabricate in mare parte din fibra naturala de bumbac. Chiar si forma acelui tricou polo barbati a fost gandita in asa masura incat sa vina in sprijinul jucatorilor de tenis, astfel ca, maneca tricoului a fost una lejera, nasturii de pe reverul tricoului puteau slabi gulerul acesta putand fi ridicat pentru a proteja sportivul de arsurile solare. In ciuda faptului ca acest tip de tricou polo barbati a fost special gandit si conceput pentru a facilita jocul tenismanilor, la inceput federatia franceza de tenis ale acelor timpuri a primit cu rezerva aceasta schimbare de uniforma a jucatorilor de tenis.

In zilele noastre tricoul polo destinat barbatilor a depasit sfera sportiva, din ce in ce mai multi barbati adoptandu-l si integrandu-l in tinuta lor, nu doar in timpul lor liber, ci chiar la intalnirile ceva mai oficiale, datorita versatilitatii cu care acesta poate fi combinat chiar si cu sacouri. Mai mult, in ziua de astazi, nu exista barbati care sa nu detina in garderoba lor cel putin un tricou polo barbatesc in diverse nuante datorita aerului lejer pe care acestea le confera.

Site-ul www.grandprix-originals.ro vine in sprijinul barbatilor care doresc sa-si achizitioneze tricouri polo la moda, de calitate si la preturi acceptabile, fie ca acestea sunt achzitionate pentru a fi purtate in scop sportiv asa cum au fost ele gandite la inceput, fie pentru ca cei ce le cumpara sa fie in pas cu moda.