In prezent foarte multe firme din Romania incep sa resimta modificarile care se produc pe piata muncii la nivel european si din acest motiv trebuie sa urmeze un anumit traseu determinat de catre legi si articole cat si procese lungi de identificare cu realul. Formularul A1 reprezinta varianta noua a formularelor de tip E 101 care de fapt reglementau tot ceea ce insemna detasarea muncitorilor pe intregul teritoriu al Uniunii Europene. Desigur si formularele vechi de tip E 101 raman valabile, insa acestea vor fi in picioare numai pana la terminarea limitelor stabilite de termenii impusi.
Asadar, vor avea efect pana cand vor expira. Pe de alta parte insa formularul A1 nu face decat sa vina cu anumite completari in ceea ce insemna cross - board - ul, cat si care sunt exceptiile de la acestea. Asadar ce exceptii sunt de la legislatia europeana in ceea ce priveste achitarea unor taxe la cat si in cuantumul statului de resedinta pentru anagjatii muncitori care sunt angajati? Acestea sunt in numar de trei iar ele sunt de reprezentate de muncitorii transfrontalieri, persoanele care poseda formularul A1, muncitorii care sunt implicati in realizarea unor lucrari de montaj sau alte activitati similare, insa aceste activitati nu trebuie sa depaseasca un cumul de opt zile. Chiar daca multe firme se plang in prezent ca nu pot sa dobandeasca formularul A1, se pare ca exista persoane pregatite sa le ajute in acest sens mai ales pentru ca la final fiecare are ceva de castiga.
Iar serviciile de consultanta in domeniu au inceput sa fie tot mai cautate si mai apreciate, avand in vedere ca timpul este un element foarte pretios si nimeni nu poate dispune de el pentru a realiza numeroase sarcini. In concluzie, pentru obtinere unui Formular A1 varianta ideala este sa apelati la oamenii care deja au mai trecut prin aceasta etapa, implicit la cosultanti.