Turcia – o vacanta condimentata cu tot ce vrei!

Daca vrei sa mergi in Turcia in vacanta si nu stii de ce ai alege-o in afara faptului ca are plaje intinse la 3 mari, iar oamenii de aici au un adevarat cult pentru turisti, iata alte cateva detalii ce te pot convinge ca este o tara a surprizelor si a istoriei pe care merita sa le descoperi impreuna cu cei dragi!
  1. Cea mai veche asezare umana descoperita vreodata se afla in Turcia, la Catalhoyuk, si dateaza din mileniul 7 i.H.
  2. Efes si Halicarnas, locul celor doua dintre cele 7 minuni ale lumii antice, se afla in Turcia.
  3. Sfantul Nicolae, celebru in toata lumea, s-a nascut in Patara, Turcia.
  4. Arca lui Noe se afla pe creasta muntelui Ararat, in estul Turciei.
  5. Turcii sunt cei care au adus cafeaua in Europa.
  6. Istanbul este singurul oras din lume care se intinde atat pe continentul european, cat si pe cel asiatic.
  7. Lalelele olandeze sunt, de fapt... turcesti. Turcii sunt cei care le-au exportat in Olanda.
  8. Scrisul a fost inventat in Anatolia antica, adica intr-o zona a Turciei de azi. Tot aici s-au nascut Homer, regele Midas si Herodot.
  9. Celebrele cuvinte ale lui Iulius Cezar “veni, vidi, vici” au fost spuse in Turcia, atunci cand acesta a cucerit Pontus.
  10. Ciresele au ajuns in Europa tot datorita turcilor care le-au cultivat in Giresun (in nordul tarii).
  11. Gradinile Edenului descrise in Geneza erau traversate de un rau care se impartea in 4 dupa ce parasea gradina. Doua dintre ele, Tigris si Eufrat, izvorasc din muntii aflati in estul Turciei.
  12. In Turcia, exista peste 9,000 de specii de flori, iar in toata Europa sunt 11,500 de specii. Turcia are si 453 de specii de pasari din cele 9000 ale lumii.
Toata aceste minunatii iti stau la dispozitie daca te hotarasti pentru o vacanta in bogata si frumoasa tara aflata la intrepatrunderea a doua continente si a doua tipuri de culturi total diferite, cea europeana si cea asiatica.
Dincolo de sansa de a vedea locuri incarcate de istorie, aveti si sansa de va relaxa la maxim. Sunt mii de resorturi care va stau la dispozitie, iar turisti din toata lumea profita de ofertele de aici. Regimul all inclusive este des intalnit, iar preturile fac, de multe ori, o concurenta acerba vacantelor petrecute in tara noastra. Daca vreti sa platiti o suma decenta pentru o vacanta extraordinara, in afara Romaniei, alegeti ofertele pentru Turcia 2013 prin viaRomania! In plus, cu early-booking, veti avea parte de o surpriza si mai placuta: reduceri de pret, all inclusive, confort, circuite turistice diverse, oameni minunati, veniti de peste tot pentru a se bucura de una dintre cele mai atragatoare destinatii de vacanta din lume!