Lisa de directoare

            Pentru ca de curand m-am confrunat cu acest subiect si mi-am dat seama cat de putine stiu despre el as vrea sa incerc prin acest post sa ofer niste informatii simple si sper ca folositoare pentru cei la fel de nestiutori ca si mine. In primul rand as vrea sa incep cu o definite al acestui termen de: lista de directoare. O lista de directoare nu este nimic altceva decat o lista de site-uri web organizata intr-o anumita ierarhie sau pe anumite categorii. Probabil ca acum va intrebati de ce se vorbeste atat de mult de aceste liste de directoare daca nu sunt nimic altceva decat o insiruire organizata de site-uri. Motivul este simpul: promovarea celor din urma. 
           Pentru o persoana care are un site web de promovare a unor produse si nu numai, prezenta site-ului intr-o lista dedirectoare impecabila, poate insemna pe langa o mai buna pozitionare in cautarile pe site-urile de profil, in primul rand un trafic mai mare de vizitatori si implicit o crestere a vanzarilor si a veniturilor. Cu cat site-ul web al unei companii apare pe mai multe liste de directoate cu atat sansele lui de a aparea pe primele pagini in cautarile de pe internet cresc. Aceste directoare au rolul de a clasifica acest site-uri pe diverse categorii cat mai relevante. Un alt avantaj a listelor de directoare este faptul ca spre deosebire de o cautare google obisnuita, permite utilizatorului sa accesez si alte site-uri similare din acceasi categorie. 
          Din pacate informatiile despre acest subiect sunt destul de putine, asa ca cea mai usoara si sigura metoda de a afla mai multe informatii despre acest subiect sau despre modalitatile prin care puteti sa va listati site-ul intr-un astfel de director este prin contactarea unui astfel de provider. Ei va vor ajuta cu serviciul de inscriere in directoare web, sa obtineti un serviciu cat mai bun la un pret rezonabil.
          Daca am trecut de primul pas si v-ati facut cat de cat o idee despre ce inseamna o lista de directoare web, ar fi momentul sa trecem mai departe si sa vedem care ar fi pasii de urmat pentru a va inscrie site-ul intr-un astfel de director.
Desi unele firme solicita anumite taxe modice pentru inscriere in directoare web trebuie sa stiti ca puteti face acest lucru si singuri. Singurul lucru de care aveti nevoie pentru acest lucru este un browser web. Acestuia i se mai pot adauga unele expensii care va pot usura munca. Din pacate aceasta inscriere este manuala, motiv pentru care este posibil sa va manance ceva timp.
Pentru ca aceasta inscriere in directoare web sa fie un succes trebuie sa tineti cont de cateva principii:
  • -  Este bine sa folositi o adresa de e-mail separata pentru aceste inscrieri
  • - Finalizati site-ul inainte de a incepe inscrierile pentru a evita dublarea muncii depuse, dat fiind ca e posibil ca inscrierea initiala sa va fie respinsa
  • - Alegeti cuvinte sugestive care sa va ajute sa va promovati cat mai bine pe nisa de care apartine site-ul vostru
  • - Evitati in titlul experesiile de tip reclama care ar putea sa insemne respingerea inscrierii site-ului vostru
  • - Pentru a va fi mai usor incercati sa va faceti o lista cu informatiile pe care trebuie sa le completati: titlu site-ului web (de maxim 50 de caractere), URL-ul (adresa web), o scurta descriere de maxim 200 de cuvinte, numele webmasterului si adresa de mail pe care o veti folosi.
Este drept ca ar mai fi si alte aspecte la care ar trebui sa acordati atentie in momentul in care va listati adresa web in cadrul directoarelor. Totusi principiile enumerate mai sus sunt suficiente pentru a face acest lucru iar restul informatiilor tin doar de optimizare.