Metode de protectie..pentru caldura!

Cu totii stim ca protectia este absolut necesara pentru a nu se ajunge intr-o situatie nedorita. Ma refer la protecita de razele soarelui si de valurile de canicula venite direct din Africa sa ne prajeasca pe noi, romani simpli obisnuiti cu racoare macar seara. Au fost, totusi, foarte multe dati in care ieseam la alergat prin cartier seara si vedeam ca termometrele arata inca peste treizeci de grade. Si nu prea sunt sanse sa fie stricate sase termometre diferite, nu? Asta m-a pus serios pe ganduri ca nu se poate sa umblu inconstienta pe strada in amiaza mare ca si cum ar fi o zi de primavara.

Pe langa razele UV si toate chestiile de genul la, corpului nostru ii este greu sa se acomodeze cu temperaturi atat de ridicate in afara cazului in care nu cumva suntem calugari care mediteaaza de zeci de ani. Aceia isi pot canaliza simturile astfel incat sa nu simta nimic chiar daca li se da foc. In fine, ideea e ca eu cel putin nu sunt deloc pregatita pentru asa ceva. Prin urmare, intotdeauna pana sa plec de acasa ma inarmez cu o sticluta cu apa scoasa direct din congelator. Exact, din congelator si nu frigider, pentru ca oricum apa se incalzeste extrem de repede la temperatura de un miliard de grade in geanta mea. Fiind inghetata, se va mentine rece mai mult timp. Apoi, imi aleg intotdeauna haine extrem de subtiri si-mi prind parul.

Observ des fete care umbla pe canicula cu parul lung lipindu-se permanent de fetele lor transpirate, ceea ce mie una nu mi se pare prea sexy. Sau comod. Aceste mici trucuri impreuna cu mersul pe la umbra cat pot de mult pot fi pe cat de simple, pe atat de utile ca sa nu se ajunga la incidente din cauza caniculei.