Preferata de ceva timp atat in bucatariile Europene, cat si in cele din America de Nord, mancarea libaneza a devenit una dintre cele mai bune surse de inspiratie culinara in special pentru cei care vor sa manance sanatos si satios. Imbinand atat accente ale gastronomiei mediteraneene, cat si arome interesante din Orientul Mijlociu, bucataria libaneza permite oricarui bucatar care are ceva indemanare sa prepare rapid mancare libaneza din ingrediente de baza, hranitoare si gustoasa, pentru toti membrii familiei.
Bucataria Orientului Mijlociu este cu mult sub cea libaneza daca e sa ne gandim la cate legume si ingrediente precum condimente usoare, verdeturi cat cuprinde si uleiuri vegetale de tot felul, regasim in fiecare fel de mancare delicioasa. Ca sa nu mai vorbim de varietatea de moduri in care puteti combina toate ingredientele minunate ale bucatariei libaneze in scopul obtinerii unor preparate excelente, cu arome imbietoare. Printre cele mai cautate feluri de mancare libaneza se numara humusul, un fel de pasta din boabe de naut macinat si ulei de masline din belsug, condimentata bine si cu seminte de susan. De asemenea, se poate adauga suc de lamaie, verdeata cata doreste fiecare, usturoi sau vinete. Si mai sanatoasa este supa de linte, care se serveste de obicei seara, avand ca ingrediente de baza ceapa, lintea rosie, ardeiul, precum si mazarea, fasolea orezul sau niste carne macra.
Un pic mai rafinat este fattoush, adica o combinatie de ardei verde, castraveti, rosii suculente, ceapa verde si multa verdeata proaspata - ideal este ca toate verdeturile sa fie proaspat culese.
Asadar, feluri de mancare libaneza simple, hranitoare, pline de vitamine, creative, sanatoase si satioase, iata ce ofera bucataria libaneza. Toate sunt invaluite in niste arome pe care nu le veti uita prea repede. Nu va ramane decat sa incercati acest stil culinar si sa va lasati rasfatati de gustul desavarsit al naturii si al condimentelor banale, dar puse in evidenta cu mult rafinament si pricepere.