Importanta calitatii stirilor din televiziune

In presa scrisa, de obicei ziaristul isi pregateste si isi redacteaza singur articolul, chiar daca uneori utilizeaza documentatii realizate de altii. in televiziune, chiar si o stire banala este rezultatul activitatii mai multor persoane cu specializari diferite. Din aceasta cauza, tanarul jurnalist trebuie sa lucreze cu si intr-o echipa pe care de regula o conduce. Pentru aceasta este nevoie sa-si prezinte de fiecare data in mod clar, explicit, intentiile sale, sa arate ca stie ce vrea, ca este documentat si stapaneste subiectul.

Este important sa fie receptiv la sugestii mai ales cand acopera o buna parte de Cugir Alba Iulia stiri. in planul relatiilor umane trebuie sa se straduiasca sa imprime o atmosfera de colaborare, chiar daca nu agreeaza sau nu este agreat de toata lumea. Evenimentele anuntate sau previzibile ii permit jurnalistului sa se documenteze asupra temei. Cele care se produc pe neasteptate nu-i lasa ragaz pentru o pregatire minutioasa. Pentru a depasi un asemenea impas, reporterul de televiziune are obligatia de a monitoriza zilnic evenimentele curente. Reprezinta o obligatie profesionala lectura presei, ascultarea buletinelor de stiri la radio, urmarirea televiziunilor concurente etc. Un reporter care se respecta trebuie sa cunoasca personalitatile si persoanele publice din zona in care isi desfasoara activitatea si pe cat posibil sa fie cunoscut de catre acestea. Spre deosebire de jurnalistul din presa scrisa, care poate redacta o stire chiar daca nu a luat parte la evenimentul consemnat, bazandu-se pe relatari ulterioare, reporterul de televiziune trebuie sa fie prezent la fata locului si sa asiste direct.

O stire fara imagini semnificative nu va avea succes la nici un post de televiziune. inainte de plecarea echipei la filmare, reporterul are indatorirea sa verifice informatiile in legatura cu locul, ora si durata estimata a evenimentului, sa cunoasca eventualele conditii specifice, trebui sa aprecieze corect timpul necesar deplasarii, luand in calcul si eventualele situatii neprevazute din trafic.