Scurta istorie a tehnologiei dual SIM

Tehnologia dual SIM a castigat teren de-a lungul anilor si nu este doar o chestiune de scurta durata. Anterior au existat suporturile de SIM, care au fost un inceput decent. Aceste precursoare de dual SIM se montau in spatele bateriei si puteau functiona separat cu doua cartele. Desi acestea nu erau active in acelasi timp, ele erau capabile de a utiliza cealalta cartela prin repornirea telefonului mobil. Chiar daca aceasta solutie initiala a fost totusi un inceput bun, nu a reprezentat metoda corecta care sa indeplineasca pe deplin nevoile utilizatorului si era improprie, iar din punct de vedere tehnic si mai incomoda.

Apoi, urmatorul pas a fost adaptorul dual SIM, care nu a fost mult diferit de suportul de dual SIM, dar a oferit evolutia necesara. Adaptorul SIM functioneaza in acelasi mod ca si dispozitivul precedent, dar diferenta este ca el trebuie sa fie plasat in locasul cartelelor si fixat de carcasa telefonului.

Aceasta tehnologie a avut din nou o parte negativa si incomoda pentru ca nu era automata si cartelele nu erau active in acelasi timp. La fel ca suportul de SIM, trebuia sa opriti telefonul si apoi pornit din nou pentru a activa a doua cartela.

Cu aceste progrese, unele dintre producatori s-au gandit la o solutie care sa puna doua telefoane mobile intr-o singura carcasa sau dispozitiv. Aceasta idee a fost dezvoltata si a dus la prima generatie de telefoane dual SIM, care impartasesc aceeasi LCD, dar pastreaza cele doua cartele active in acelasi timp.

Astazi, telefoanele dual sim prezentate pe http://www.smartdualsim.ro sunt foarte populare, in special in randul tinerilor. Aceste aparate mobile va ofera optiunea de a pastra doua numere active simultan, si puteti efectua chiar si primi apeluri de la doua retele diferite si in acelasi timp, fara a deteriora calitatea convorbirii ori a semnalului.