Steroizii - cum ii folosim si de ce gresim?

Steroizii sunt asociati cu referire la o clasa de medicamente care sunt folosite pentru a trata o varietate de afectiuni medicale. Steroizii au mai multe utilizari pentru scopuri medicale, cum ar fi mentinerea caracteristicilor sexuale la barbati, dupa o interventie chirurgicala pentru indepartarea testiculelor in urma cancerului testicular, la adolescentii care sufera de defectiuni ale glandei pituitare sau dupa o interventie chirurgicala care implica pierderea de tesut muscular. Aceste medicamente sunt, de asemenea, folosite pentru sprijinirea, reproducerea, reglarea metabolismului si a functiilor sistemului imunitar. De asemenea, sunt utilizati pentru cresterea masei musculare, a masei osoase, a inflamatiilor si a altor conditii medicale.

Steroizii anabolizanti sunt o clasa de medicamente sintetice, care sunt concepute pentru a imita efectele de testosteron. Testosteronul are efect principal asupra tesuturilor. Testosteronul intra într-o celula din organism si se ataseaza la un receptor care se centreaza in nucleul celulei unde se activează sinteza proteinelor​​. Sinteza proteinelor ​​duce la repararea tesuturilor. Un steroid utilizat in tratamentul medical implica de obicei utilizarea unui singur tip de pacienti. Steroizii si medicamentele sunt monitorizate indeaproape, iar dozele utilizate sunt asemanatoare celor produse in mod natural de organismul uman. Cand se utilizeaza steroizi in randul sportivilor, oamenii tind sa ia mega doze, care sunt uneori si de 10-100 de ori mai mari decat doza administrata pentru anumite conditii medicale. Cei mai multi utilizatori de steroizi, in special novicii, nu primesc instructiuni de dozare de la vanzatorii sau de la prietenii care le ofera medicamentele. Cu toate acestea, nici ei nu pun intrebari cu privire la efectele acestora sau despre dozele corecte recomandate.

Multi steroizi disponibili pe piata neagra sunt de o calitate indoielnica si contin adesea doar cantitati mici de substanta activa. Unele dintre aceste medicamente au fost raportate chiar sa contina numai apa si coloranti.