3 lucruri esentiale in procesul de tractare auto

Pentru ca niciodata nu este exclus ca oricare dintre noi sa fim pusi in situatia de a avea nevoie sa fim tractate, nu ar strica sa avem clare cateva aspecte legate de tractari auto.

Primul si cel mai important aspect este acela legat de lamurirea subiectului tractare la sufa (un cabu de otel) si tractare la bara (o bara metalica montata intre doua masini, dintre care prima tracteaza si cea din spate este tractata). Chiar daca procedeul poate parea unul mai ieftin si uneori mult mai la indemana decat sa apelezi la o firma de tractare in Bucuresti, aceste doua tipuri de tractare a automobilelor sunt ilegale si constituie contraventie, fiind pedepsite ca atare. Este de asemenea un mod riscant de a tracta sau a fi tractat, intrucat in cazul unui accident la circularea in acest mod pe drumurile publice, asigurarea nu va acoperi costurile reparatiilor....

In alta ordine de idei, tipurile de remorcare pe care le ai la dispozitie sunt camionul platforma, care ridica masina complet de pe carosabil - varianta extrem de utila in cazul unei avarii grave - sau camionul fara platforma, care ridica de pe carosabil numai partea din fata a masinii si o tracteaza pe rotile din spate. In general pretul pentru cele doua tipuri de vehicule pentru tractare nu difera, dar pot exista si exceptii.

Insa, cel mai important aspect, indiferent pentru care modalitate de tractare optezi - este sa te asiguri ca tractarea automobilului tau se face in cele mai bune conditii de siguranta. Siguranta este esentiala atunci cand masina este urcata pe platforma sau tractata pe rotile din spate: masina trebuie sa fie bine prinsa in lanturile de siguranta, carligul de cuplare trebuie sa fie si el in stare impecabila si prins conform normelor, la fel ca si mufa electrica.