Un scandal azi, o vedeta maine

M-am saturat! Daca deschid televizorul, vad stiri despre rochia de mireasa pe care o va purta Bianca Dragusanu la nunta. Daca deschid o pagina cu stiri pe internet, aflu ce vor manca invitatii la „nunta anului“. Oare sunt singura pe care nu o intereseaza astfel de stiri sau despre viata vedetelor aparute peste noapte din cauza vreunui scandal?

De ce trebuie sa dam atata importanta prostiei si inculturii? Prin aceasta intrebare nu vreau sa jignesc pe nimeni, pentru ca sincer nu o cunosc pe Dragusanu (sau doamna Slav) si nici nu doresc. Dar ideea este: ce aport a adus aceasta „vedeta“ tarii noastre, ca peste tot sa apara ea? Probabil nu sunt eu la curent cu stirile, dar canta? Danseaza? Picteaza? Am vazut acum ceva timp ca a participat la emisiunea „Dansez pentru tine“, dar nici macar nu a castigat. Prin urmare, nu  dansul este caracteristica ei primordiala.

Lumea din ziua de azi, societatea noastra, este intersata de picanterii, de barfe si can-can. Probabil de aceea nu mai vedem la televizor stiri despre expozitii si piese de teatru. Daca nu contin o crima sau o barfa, nu sunt considerate bune. De aceea, au aparut stirile de la ora cinci sau pagini intregi de internet despre anomaliile societatii.

Vedeta nu ar trebui sa fie o persoana care s-a remarcat printr-un scandal, ci o persoana remarcabila...ca si caracter, ca si moralitate. Vedeta ar trebui sa fie un exemplu pentru noi, muritorii de rand, care ne uitam la televizor pentru a invata sa ne traim viata frumos sau sa aflam noutati interesante, ziditoare pentru existenta noastra. Vedeta nu ar trebui sa fie persoana care are cei mai multi bani, ci care isi foloseste calitatile in slujba semenilor...nu o persoana cat mai dezbracata, ci cu un caracter imbracat in bunatate, compasiune si dragoste.