Daca vreodata v-ati intrebat la ce foloseste gheata uscata sau gheata carbonica asa cum mai e ea cunoscutata, trebuie sa stiti ca aveti de-a face cu o substanta extrem de versatila care pana acum si-a dovedit eficienta intr-un mare numar de domenii de la alimentatie si pana la cercetarea medicala, lucru ce face ca interesul pentru gheata obtinuta din dioxid de carbon sa fie din ce in ce mai mare.
Din punct de vedere alimentar, gheata carbonica este folosita atat la bauturi cat si la congelarea rapida a alimentelor. Totusi, spre deosebire de alimente, bauturile sunt tinute reci, barmanii adaugand doze strict controlate de gheata uscata pentru a crea acel fum specific ce da iluzia ca bautura in cauza "fierbe" chiar daca ea este cu doar cateva grade peste temperatura de inghet.
Cat priveste celelalte utilizari ale acestui tip de gheata, medicina si alte domenii de cercetare avansata au beneficiat din plin de pe urma ei insa in ziua de azi ne putem intalni cu gheata obtinuta din dioxid de carbon si in alte domenii mult mai comerciale. Astfel, a devenit un obicei ca la nunti sa fie folosita gheata pentru a genera acel strat de abur asemanator norilor pe care invitatii il apreciaza in mod deosebit mai ales in momentul dansului mirilor. E o tehnologie foarte simpla ce implica evaporarea rapida a ghetii, care, fiind mai grea decat aerul, ramane la sol. De asemenea acelasi tip de masina de creat abur este utila si la spectacolele de muzica organizate in aer liber unde efectele de scena pot fi completate foarte frumos cu acest strat vaporos din dioxid de carbon.
As putea incheia aici dar adevarul este ca mai exista o alta utilizare a acestui material de care nu v-am pomenit inca: sablarea. Gheata carbonica este un material dur si extrem de rece. Astfel, ea poate lua locul nisipului la sablare, obtinandu-se rezultate exceptional de bune pentru curatarea suprafetelor dificile cum ar fi marmura sau granitul.
Mai multe informatii despre acest subiect puteti obtine pe dioxid.ro, inclusiv niste preturi orientative pentru genul de aplicatii de care v-am povestit mai sus.
Din punct de vedere alimentar, gheata carbonica este folosita atat la bauturi cat si la congelarea rapida a alimentelor. Totusi, spre deosebire de alimente, bauturile sunt tinute reci, barmanii adaugand doze strict controlate de gheata uscata pentru a crea acel fum specific ce da iluzia ca bautura in cauza "fierbe" chiar daca ea este cu doar cateva grade peste temperatura de inghet.
Cat priveste celelalte utilizari ale acestui tip de gheata, medicina si alte domenii de cercetare avansata au beneficiat din plin de pe urma ei insa in ziua de azi ne putem intalni cu gheata obtinuta din dioxid de carbon si in alte domenii mult mai comerciale. Astfel, a devenit un obicei ca la nunti sa fie folosita gheata pentru a genera acel strat de abur asemanator norilor pe care invitatii il apreciaza in mod deosebit mai ales in momentul dansului mirilor. E o tehnologie foarte simpla ce implica evaporarea rapida a ghetii, care, fiind mai grea decat aerul, ramane la sol. De asemenea acelasi tip de masina de creat abur este utila si la spectacolele de muzica organizate in aer liber unde efectele de scena pot fi completate foarte frumos cu acest strat vaporos din dioxid de carbon.
As putea incheia aici dar adevarul este ca mai exista o alta utilizare a acestui material de care nu v-am pomenit inca: sablarea. Gheata carbonica este un material dur si extrem de rece. Astfel, ea poate lua locul nisipului la sablare, obtinandu-se rezultate exceptional de bune pentru curatarea suprafetelor dificile cum ar fi marmura sau granitul.
Mai multe informatii despre acest subiect puteti obtine pe dioxid.ro, inclusiv niste preturi orientative pentru genul de aplicatii de care v-am povestit mai sus.