Dependenta de sex nu este o joaca. Iata ce spun cercetatorii

Oamenii devin dependenti de lucrurile care ii fac sa se simta bine. De aceea, consumul de alcool si de droguri este atat de greu de lasat. Atunci de ce a durat atat de mult timp pentru ca oamenii de stiinta sa ia in serios si dependenta de sex?

Aici este problema: a face foarte mult sex nu te face neaparat un obsedat, care nu are capacitatea de a controla cand si unde sau pentru ce anume sa-ti desfaci picioarele. Doar te face un mic dependent. Dar, atunci cand ai probleme in a-ti controla apetitul sexual, atunci cand se interfereaza cu viata profesionala si personala, atunci cand stii ca faci ceva gresit si cu toate astea inca il practici, atunci s-ar putea sa suferi de o tulburare hipersexuala. Asta este ceea ce afirma niste specialisti in sănătate mintala pe un ziar online de stiri. Sunt simptome deja stabilite ca fiind luate in considerare pentru a fi incluse in Manualul de diagnostic și statistica a tulburarilor de sanatate (DSM). Asadar, pentru a se ajunge la un rezultat, este nevoie si de un studiu care sa ateste veridicitatea rezultatelor. Studiul a durat 6 ani iar definiția tulburarii hipersexuale utilizate in studiu s-a stabilit ca fiind: "fantezii recurente și fantezii sexuale intense, impulsuri sexuale și comportament sexual"

In noul studiu, cercetatorii au declarat ca au descoperit ca profesionistii din domeniul sanatatii mintale pot separa foarte usor pacientii care sufera de aceasta tulburare fata de cei care nu sufera, doar analizand simptomele propuse. Desigur, doar pentru ca dependenta sexuala este o “boala” reala nu înseamnă ca o poti folosi ca scuza atunci cand iesi in oras si iti inseli partenerul de cuplu.

"Avand o astfel de tulburare nu te ajuta sa eviti consecintele, cum ar fi divortul, dar este avantajos atunci cand doresti sa primesti ajutor si ai nevoie de o schimbare", a declarat Rory Reid,  profesor asistent si psiholog de ​​cercetare de la Universitatea din California, Los Angeles.