Leacul bun la toate la care nimeni nu s-a gandit: ceaiul verde

Stim ca orice boala are un remediu. De obicei, cand ne doare ceva sau avem vreo suferinta suntem tentati sa ne tratam dupa ureche cu medicamente sau fel de fel de leacuri babesti. Neglijam de fiecare data o bautura banala care ne poate scapa de foarte multe afectiuni nedorite: ceaiul. Dar nu orice tip de ceai este la fel de bun pentru orice afectiune.

Singurul care merita incercat, alaturi de ceaiul negru, este ceaiul verde. Cu un gust foarte bun si deosebit de aromat, ceaiul verde are uleiuri esentiale, aminoacizi, vitamine, minerale – in special vitamina C, calciu sau fluor – fiind un foarte bun antioxidant, excelent in bolile de rinichi, in cele care afecteaza sistemul nervos. De asemenea, ceaiul verde este recomandat celor care vor sa slabeasca in timp record, pentru ca arde foarte eficient toate grasimile depuse prin zonele nedorite, dar si celor care sunt predispusi la cancer sau au deja o forma usoara a cancerului. Si in cosmetica poate fi folosit cu succes pentru a intineri tenul, in tratamente stomatologice, pentru prevenirea cariilor si diminuarea tartrului dentar si incidentei acestuia sau pentru a elimina efectele nedorite ale oboselii cronice, atat din punct de vedere fizic, cat si cerebral. Studii de data recenta au dovedit ca acest tip de ceai, respectiv ceaiul verde, previne chiar si aparatia temutului virus Ebola in organism, prin atacarea unei proteine cheie in infectarea organismului, deteriorarea maduvei spinarii, dar si intoxicarea cu arsenic.

Pe ceai-verde puteti afla imediat cele mai noi informatii despre ceaiuri, unde se pot bea, la ce ceainarii si cafenele selecte, cum se prepara si se serveste corect ceaiul, ce tipuri de ceaiuri mai sunt si cat de bune sunt. In plus, articolele despre plante medicinale si nutritie va vor imbogati cunostinte despre tratamentele naturale pentru orice boli si va vor invata cum sa folositi eficient ceea ce natura ne ofera pe gratis.