Cum ne influenteaza mediul inconjurator mintea

Uzand de logica obisnuita, liniara, care se subordoneaza doar legilor aritmeticii, nu se pot descrie procesele aparitiei si transformarii formelor de energie din unele in altele. Dar practica observatiei vietii omenesti in sfera gandirii si emotional sentimentala ne spune: aceste transformari exista si lucreaza. si, totusi, ce este substratul (purtatorul) primordial si mecanismul initiator al acelor unde energetice care intra in om, iscand in el un suvoi de sentimente si care se manifesta in emotiile lui? Poate gandul? Desigur este el, gandul care s-a lansat prin labirinturile constiintei umane de indata ce semnele literelor s-au unit pentru el in sensul cuvintelor: "Te iubesc".

Acest gand a pornit toate reactiile fiziologice in corpul omului, tradandu-i atat de vizibil starea interioara. Gandul a contaminat sentimentele, gandul le-a eliberat in afara sub forma emotiilor. Deoarece gandul este material materia gandului poate acumula in sine imense fluxuri de energie si le poate elibera instantaneu. Atunci se produce explozia emotionala care este capabila chiar sa ucida, cand aceasta energie se plimba prin corpul omului, rupand toate zavoarele puse sub control. Ea poate intr-o clipa sa provoace starea de soc, de adanca depresie. Sau poate declansa in om furia provocand ofensiva impotriva gloante lor dusmanului. Gandul poate declansa in om orice emotie si o poate stinge. Emotia insasi devine impreuna cu gandul materiala, intrucat totalitatea catorva ganduri este chiar emotia. Gandul isi transfera actiunea instantaneu in orice punct al spatiului.

Pentru el nu exista spatiu, distanta, el este acolo unde a fost transmis. si nu conteaza daca punctul de aplicatie al gandului se gaseste in indepartarile fara de sfarsit ale Universului sau in adancimile microcosmosului fiintei umane el este acolo de indata ce a fost formulat. Macar in lumile paralele, in afara limitelor fizice, obisnuite noua. Pentru gand nu exista bariere si distante. De el nu te poti ascunde nici dupa zidurile de beton armat care opresc cele mai joase radiatii radioactive, nici pe fundul oceanului, gandul este omniprezent. ii sunt accesibile toate epocile, deoarece pentru el nu exista timpul. El traverseaza instantaneu orice limite de timp in orice directie si in trecut si in viitor. Pentru gand toate epocile exista acum, simultan, el poate atinge orice secunda ce naste orice eveniment.

Fiecare gand al nostru, oricat de nesemnificativ, aparand atat de repede incat nu are timp nici sa se formeze in cuvinte se lanseaza catre orice confrate intru ale epocii in care traim pana la Alexandru Macedon care a largit cu forta armelor hotarele imperiului sau. Pentru gand suntem ai aceluiasi timp si la fel de reali. Orice punct al Universului afla imediat oricare dintre intentiile noastre bune sau rele, oricat de minore ar fi. Cel mai firav gand aduce toata informatia continuta in el pana la oricare punct spatio-temporal, neirosind nici o picatura din energia pusa in el. Se spune ca gandul rostit este minciuna. Desigur gandul transpus in cuvinte se poate deforma. Asa este omul ascunzandu-si in mod naiv in cuvinte adevaratele ganduri in momentul in care ele sunt cunoscute peste tot si oriunde. Dar deocamdata nu vom vorbi despre aceasta ci despre faptul ca, spus sau nespus, gandul exista. Unde se afla? in spatiul gandurilor numit campul informational al Pamantului. in acest camp exista toate - toate gandurile pana la care ar fi putut ajunge umanitatea: si cele geniale, si cele banale, si cele curate si cele ticaloase. Toate. Gandurile traiesc o perioada foarte lunga, hranite de om. Cateva din ele, cele care trezesc in oameni agresivitatea, iritarea, invidia, dorinta de a trisa si altele asemenea sentimente de mult ar fi trebuit sa se linisteasca.

Dar nu, se gasesc intre cei mai de treaba, civilizati pamanteni, cativa care cu gandul doresc raul semenilor, iar unii traduc in vorbe un astfel de gand. Cuiva i se pare, ca nu se intampla nimic rau daca se adreseaza violent altuia. Probabil, doar nu-si insoteste vorbele cu fapte. Iar gandul este cu totul ascuns de ureche a straina. Cateodata ne permitem lucruri negandite. Cateodata unii din cetatenii de treaba au ganduri cu totul ingrozitoare. Ei, desigur, speriindu-se si uneori regretand le alunga dar pe urma se consoleaza: "A gandi nu inseamna totusi a face". Iar in timpul acesta forta vitala a gandurilor ticaloase se consolideaza in campul pamantului. Se afla intre pamanteni si asemenea oameni care prin particularitatile lor se pot concentra asupra acestor ganduri iar prin intermediul altor insusiri specifice le pot realiza prin fapte. Apoi cand le comunica celor cumsecade ceea ce au facut acestia se revolta sincer si se mira cum de rabda pamantul oameni capabili sa savarseasca astfel de ticalosii. Numai gandul pacatos ce le-a traversat candva si lor mintea nu se leaga cu delictul comis de cineva! Dar au si ei o parte de vina in cele intamplate. Ei au dat viata unui astfel de gand si apoi l-au alimentat in campul informational al pamantului.

Dar nu, nu se asociaza astazi in constiinta cetatenilor de treaba ai Pamantului aceste doua lucruri: nasterea adorata a unui "gand rau" si comiterea de catre cineva a unei "fapte rele". Energia gandului este o forta uriasa si corpul nostru o primeste transformand-o in energia sentimentelor, energia emotiilor, energia faptelor.