Anunturile gratuite – in topul preferintelor

Piata anunturilor online este una dintre cele care au cunoscut o expansiune uriasa in ultimii ani, tot mai multe site-uri de mica publicitate si anunturi persoane particulare aparand in mediul virtual. Este una dintre caile principale pe care romanii le folosesc atunci cand vine vorba sa isi vanda casa, masina, electrocasnicele pe care doresc sa le schimbe, mobila veche, produsele IT si cele de telefonie mobila, dar este si cea mai populara modalitate de a cumpara produse second hand atunci cand nu ti permiti sa cumperi un produs scump nou, din magazine. 

Anunturile online pot fi listate pe diverse site-uri generaliste sau nisate, fie contra cost, fie gratuit, insa piata abunda in site-urile de anunturi gratuite. Acestea sunt cele mai populare platforme pentru publicarea anunturilor, nu numai pentru ca nu implica vreun cost pentru cel care publica anuntul, dar sunt si cele mai cautate de catre cumparatori, tocmai pentru ca oferta lor este cea mai variata. Daca vorbim despre anunturile imobiliare, site-urile cu anunturi imobiliare gratuite sunt si locul in care exista cea mai mare probabilitate de a gasi anunturi direct de la persoane particulare, fara sa fie intermediate de agentii imobiliare. Adaugarea unui anunt gratuit pe un astfel de site poate implica, uneori, crearea unui cont pe site-ul respectiv, caz in care este necesara logarea cu o adresa de email si o parola, ceea ce face ca utilizatorii care posteaza anunturi sa poata fi verificati de catre adminii respectivului site. 

Anunturile adaugate sunt de obicei valabile pe o perioada data, dupa expirarea careia este necesara reinnoirea anuntului, pentru utilizatorii care au un cont personal creat, editarea si reinnoirea anuntului se fac foarte usor, doar prin cateva click-uri. Dimpotriva, pentru site-urile unde nu este necesara crearea unui cont, reinnoirea anuntului inseamna sa publici din nou toate informatiile publicate initial, ceea ce poate consuma mai mult timp.