Vrei o idee de afacere care sa mearga si pe timp de criza? Incearca afaceri second hand

Una dintre putinele afaceri care a mers si inca mai merge chiar si pe timp de criza este afacerea cu second hand-uri. Acest tip de afaceri second hand sunt profitabile daca stiti exact cum sa le gestionati si ce anume sa vindeti, cum sa vindeti. Gasirea unui spatiu de inchiriat e usoara in ziua de astazi, mai greu e sa il si folosesti in asa fel incat sa atragi clientii. In cazul afaceri second hand trebuie amenajate rafturile cat mai bine, cumparate diverse vitrine, adaugat un plus de culoare cu vopsea sau un tapet cu gust.

Pentru a vinde mai bine trebuie sa existe si promovare pe masura, hainele trebuie sa fie de calitate, clientii trebuie sa aiba incredere in vanzator si sa treaca peste ideea ca numai cei foarte saraci cumpara de la second hand. De obicei la second hand gasiti fel de fel de haine si incaltaminte din strainatate, de o calitate mai buna decat cele de pe piata, pe care le puteti cumpara la kilogram, le puteti proba. Obligatoriu trebuie igienizate la curatatorie chimica si trebuie spalate eventual de inca doua trei ori acasa inainte de prima purtare. In rest, hainele sunt diverse si foarte bune pentru orice eveniment, sunt pentru adulti, copii, batrani, puteti gasi ce nu va asteptati, produsele sunt de calitate, unele au chiar si etichete pentru a vedea exact ce cumparati.

Singura diferenta vizibila este la pret. Nu mai aveti taxa de raft, alte adaosuri, taxe speciale, doar tva-ul si atat. Magazinele second hand s-au extins si in online asa ca puteti sa va construiti o afacere de la zero cu investitii minime, fara chirie si fara prea mare bataie de cap. Si pentru ca totul sa mearga ca pe roate, sursele de unde puteti lua „materie prima” pentru second hand s-au inmultit asa ca nu va ramane decat sa incercati oricand doriti acest tip de afacere care inca merge.