Cu utilaje salubrizare moderne colectarea gunoiului este mai rapida si mai eficienta

Curatenia de pe strazi si din jurul locurilor in care traim este vitala pentru sanatatea noastra. Pe langa mirosul neplacut si aspectul inestetic, gunoiul poate duce la imbolnaviri si contaminari ale mediului, lucruri ce nu pot fi ignorate. Matura si pubela nu sunt suficiente pentru a asigura o igienizare corespunzatoare a strazilor si locurilor unde se arunca gunoiul in cartiere, asa ca au intrat in actiune utilaje salubrizare moderne, cu dotari si accesorii care le eficientizeaza actiunile de curatare.

Utilajele de salubrizare sunt rapide, permit o colectare selectiva a gunoiului, timpul de colectare este redus, sunt igienice, sigure, permit lucratorilor sa transporte cantitati mari de gunoi in timp record. Din categoria utilaje salubrizare fac parte autogunoierele, compactoarele, cele pentru colectare selectiva, multifunctionale, pentru tranfer deseuri, dar si automaturatorile, autocisternele pentru spalat si stropit, autocontainerele sau sistemele de spalat igienizare recipienti, vidanjele. Toate aceste masini si utilaje sunt usor de manevrat, se pot incarca si descarca rapid, reduc timpul de colectare cu pana la 50%, sunt din materiale rezistente, deplasarea e rapida gratie constructiei lor si cauciucurilro rezistente, pot face si alte operatiuni in paralel cu actiunea de colectare.

Avantajele folosirii unor utilaje salubrizare tin in primul rand de cantitatea mai mare de deseuri colectata, gratie structurii si designului special gandite pentru un randament cat mai bun in teren, de testarea permanenta a masinilor si echipamentelor folosite, pentru a se asigura eficienta sporita si o igiena cat mai buna in timpul colectarii. Si pentru ca salubrizarea trebuie facuta si iarna si vara, si toamna si primavara, utilajele sunt dotate cu accesorii si echipamente speciale pentru fiecare anotimp, pot merge foarte bine pe drumuri inzapezite, avand acelasi randament.

Faptul ca multe dintre ele au un design compact le permite sa se „strecoare” si in zonele mai greu accesibile, de exemplu intre blocuri, fara efort, actiunea de colectare fiind la fel de rapida si de eficienta.