Cum sa amenajezi baia cu obiecte sanitare astfel incat sa fie total functionala?

Daca v-ati mutat in casa noua cu siguranta ca va ganditi prima data cum amenajati intreaga locuinta. Insa cu siguranta ca amenajarea baii poate crea ceva batai de cap. In primul rand alegerea culorii, a mobilierului, a obiectelor sanitare trebuie sa creeze un spatiu intim si functional. Pe piata exista o multime de produse si obiecte sanitare care va pot ajuta sa va decorati baia exact asa cum ati visat. Inainte de a cumpara oricare dintre articole si accesorii pentru baie e bine sa masurati spatiul pe care-l aveti la dispozitie, sa luati in calcul si cadrul si forma obiectelor, gandind in perspectiva si incluzand si spatiul necesar pentru finisaje.

In cazul bailor aveti nevoie de suporti din metal, cadre fabricate din caramida si nisip, unele cazi au loc special marcat pentru robineti, altele nu permit acest lucru si se monteaza in afara cazii. Pentru cei care prefera cabina de dus in locul cazii clasice, trebuie sa aiba grija la masuratorile pentru obiecte sanitare, intrucat cabina de dus nu se poate monta daca nu are spatiul necesar in toate partile. Foarte importanta e si etanseitatea cabinelor de dus, ele trebuind sa aiba garnituri si benzi magnetice, usi cu rolete cu rulmenti ca sa se deplaseze mai usor la inchidere si deschidere. Izolarea peretelui pe care se va pune cabina de dus trebuie sa fie dublata, mai ales in cazul unuia care e exterior. Si lavoarul e bine sa fie cumparat in functie de cate persoane il folosesc, de inclinatiile estetice sau de geometria cazii din baie. In baile mai mari se poate lua un lavoar de colt, mai micut si cu picior scurt, dar si un lavoar complet, cu oglinda si mobilier pe pardoseala sau, de ce nu, suspendat.

Daca s-au montat doua lavoare, trebuie sa lasati intre ele 40 cm, iar in fata lor trebuie sa existe minim un metru patrat. WC-ul se va monta cat mai departe de chiuveta sau lavoar, pentru a nu risca sa fie mereu udat de stropii de apa care pot sari cand se foloseste chiuveta. Daca spatiul va permite puteti opta pentru un vas de wc suspendat care se monteaza pe perete si nu pe sol. In acest fel dati un aspect modern baii si si economisiti spatiu