Organismul tau are nevoie de un boost de energie? Incearca ulei esential de lamaie


Cu un gust desavarsit si o aroma care nu are cum sa nu te invaluie si sa te bucure de fiecare data cand o simti, lamaia este printre putinele fructe care se poate folosi atat in bucatarie, cat si in terapie, in special aromaterapie. Uleiul esential de lamaie, obtinut prin presarea la rece sau prin procedee mecanice pastreaza proprietatile fructelor din care e facut, reusind sa trateze multe afectiuni comune fara prea mare efort.

Un ulei esential pe care trebuie sa il avem in dulapul cu medicamente naturiste, uleiul de lamie calmeaza durerile de gat, ne fereste de raceala si gripa, are foarte multa vitamina C si un gust placut. Primavara putem sa utilizam acest ulei esential pentru a pune la punct alergiile de sezon manifestate prin stranut si mancarimi ale nasului-pentru ca efectul sa fie puternic se recomanda aplicarea unei cantitati mici de ulei sub nari si inspirarea adanca. Lipsa de energie si starile de moleseala pot sa dispara daca folosesti uleiul de lamaie, la fel si respiratia neplacuta sau acneea juvenila. Uleiul de lamaie natural poate vindeca micozele, reda stralucirea pielii si o hidrateaza, tine tantarii departe de pielea sensibila si va ajuta sa slabiti si sa eliminati toate toxinele din organism. Pentru cei care au probleme cu circulatia sangelui la nivelul picioarelor se recomanda utilizarea zilnica a uleiului esential de lamaie sub forma de masaj usor pe zonele afectate. In plus, el elimina mirosul neplacut de pe maini si albeste dintii in mod natural.

De obicei, uleiul esential de lamaie se poate combina cu uleiuri speciale pentru corp sau pentru uz intern pentru a avea efecte mai bune si a fi tolerat de organism in mod corespunzator. Concentratia foarte mare nu permite utilizarea lor in cantitati insemnate, dintr-o singura sticluta putandu-se obtine tratamente eficiente pentru mai multe luni.