Rent a car tips and tricks

Planuiesti o calatorie in curand? Este de la sine inteles ca o masina inchiriata poate conferi o libertate foarte mare de a descoperi o zona noua in care te afli, fara sa mai vorbim de rapiditatea castigata si de timpul economisit. Cu toate acestea exista cateva aspecte care pot complica oarecum calatoria, mai ales daca nu esti un cunoscator in ale inchirierilor de masini. Sigur ca oriunde te-ai afla, exista suficiente brosuri si site-uri chiar care te pot introduce in ceea ce inseamna rent a car tips and tricks, insa poate nu ar strica sa citesti cateva informatii esentiale chiar inainte de a pleca in calatoria planuita.
 
Primul si cel mai important pas inainte de a rezerva o masina este sa te gandesti exact de tip de autovehicul ai nevoie, in functie de scopul si durata calatoriei, de numarul de persoane alaturi de care calatoresti si de cantitatea si tipul de bagaje pe care il transporti. De asemenea, tot aici va trebui sa alegi, in functie de buget, masina cu consumul cel mai eficient.
 
Cand vine vorba de compania aleasa e bine sa stii ca daca faci o inchiriere pe o perioada mai mare de timp, vei obtine preturi mai bune si chiar discounturi de la companiile mari, in timp ce daca te gandesti sa inchiriezi pentru doar doua – trei zile, adesea companiile mici iti pot oferi preturi mai avantajoase. Atentie, insa, la companiile mici, locale, mai ales in alte tari. Adesea vei avea surpriza de a constata ca nu ofera suport pentru clienti in cazul unui accident. Cea mai buna optiune ar fi ca inainte de plecare sa faci un mic research pentru a vedea care sunt cele mai bine cotate companii de rent a car pe plan local.
 
Atentie la termenii si conditiile contractului de inchiriere, mai ales daca sunteti intr-o tara straina, si asigurati-va ca intelegeti exact ce semnati si care este politica respectivei companii in caz de intarzieri sau daune produse autovehiculului.