Cele sase faze ale unei boli

Modul nostru de viata mai exac clima, dieta, anotimpurile cat si emotiile afecteaza coprul cauzand slabirea focului digestiv. Prin acumularea unor toxine in corp va aparea si o anume boala. daca actionam mai repede asupra simptomelor si situatie care prezinta un dezechilibru cu atat tratamentul final va fi mai eficient.
Intr-o prima faza simpla inlaturare a toxinelor si reziduurilor va reduce corpul la echilibru si sanatate.  IN fazele mai avansate sunt afectate tesuturilor iar tartamentul va dura mai mult itmp. Odata ce oala incepe sa fie tratata coprul va reface celulele afectate dar acets lucru poate sa dureze chiar si un an. Deci este bine sa incurajam sistemul eliminator apoi vom apela la terapia de refacere si de reintinerire. Exista sase faze ale unui proces de boala dupa cum urmeaza:
 
1. Acumularea  - umorile incep sa se acumuleze in exces in locuirle lor principale specifice. Cauzele includ o dieta gresita, un stil de viata anormal tulburarile psihice sau gandurile si sentimentele orientate intr-un mod negativ. Astfel pot aparea balonari, gaze constipatii, insomnie, teama, oboseala uscaciune, dorinta de a sta la caldura. In intestinul subtire se produc senzatii de arsura, febra, hiperaciditate, gust amar in gura, scaune si urina de culoare galbena, manie si dorinta pentru rece. In stomac pot aparea senzatii de greutate, oboseala, umflaturi , indigestie si dorinta pentru mancare usoara.
2. Agravarea - simptomele apar in continuare in locurile specifice si ele se maresc in intensitate, din   cauza presiunii exercitate de toxine. pot aparea constipatii, dureri sau gaze care se misca prin intestine si balonare. Deasemenea poate sa apara aciditate, regurgitari acide, arsuri in abdomen, sete, pierderea puterii si somn dificil. Mai apare si pierderea poftei de mancare, indigestie, greata, sporeste salivatia, senzatie de greutate in cap si inima dar si somn excesiv.
3. Revarsarea - in acest stadiu respectiva umoare in exces incepe sa se reverse in intregul corp. ea trece in plasa si sange, iesind din tractul gastrointestinal si raspandindu-se prin toate tesuturile si organele corpului. Apar usoare simptome dar greu de localizat. Se usuca si pielea apar dureri sau intepeniri la nivelul incheieturilor, apar dureri de mijloc, convulsii, spasme, dureri de cap, continuand cu dureri abdominale insotite de constipatie si oboseala generala. Apar si boli inflamatorii ale pielii, conjunctivite,  gingivite, dureri de cap, febra mare, ameteli, diarere si senzatie de arsura.
4. Relocalizare - incep sa apara simtomele specifice organului afectat in cazul in care s-au produs modificari.
5. Manifestarea -  umorile in exces creeaza simptome complexe in locurile lor specifice de manifestare. Noi putem acum identifca boala
6. Diversificare - simptomele organului bolnav devin tot mai complexe si mai evidente. Ia aceasta faza medicul stie precis de ce boala suferim.
 
Tratamentele in general vor fi mult mai eficiente daca vom interveni in primele doua stadii ale bolii chiar in locul unde isi are umoarea localizare aprincipala. Al treilea stadiu este doar de tranzit. Faza preliminara a stadiului relocalizarii este deasmeena usor de tratat pentru ca vitalitatea bolnavului este puternica. Cele mai dificile stadii sunt ultimele doua deoarece boala a inaintat adanc in tesuturi si in organe si s-a cronicizat iar timpul de vindecare va fi de lunga durata.