Multe restaurante sector 4 incep sa foloseasca metodele inovatoare de a gati, astfel incat sa le ofere clientilor o experienta culinara desavarsita.
Veganismul, curentul raw food si slow food deja fac istorie in bucatariile marilor restaurante din tara, unde bucatarii se intrec pe sine in prepararea unor mancaruri delicioase si sanatoase. Dar tot mai multe metode noi de a prepara mancarea se nasc zi de zi. Tu le cunosti?
Bucataria moleculara se bazeaza pe chimie pura, bucatarul devenind un alchimist experimental, pentru care conbinatiile de gust se rezuma la combinatii de elemente chimice. Poate parea ciudat sa citesti in meniul din restaurante sector 4 un fel de mancare ce contine cuvantul “chimic”, insa merita cu siguranta incercata o asemenea experienta.
Nitrogenul lichid este folosit de catre bucatari pentru a obtine cea mai fina inghetata si pentru a crea un efect vizual spectaculos. Fumul care iese dintr-un castron va impresiona pe oricine, acest ingredient fiind un detaliu interesant la petreceri ori la masa din cadrul receptiei unei nunti.
Friptura gatita in vid este unul dintre curentele noi aparute in arta culinara si le permite clientilor multor restaurante sector 4 sa manance o friptura de vita in sange, dar perfect gatita. Carnea gatita in vid este frageda si poate fi rumenita intr-o tigaie ulterior. Contrastul dintre interiorul zemos di fraged si exteriorul crocant este foarte apreciat de catre gurmanzi.
Numeroase restaurante din strainatate, dar si restaurante sector 4 ofera clientilor o experienta senzoriala completa, in locul unei mese obisnuite. Aceasta a pornit de la observatiile cercetatorilor cau au studiat legatura dintre sunete si gust. Gustul unui fel de mancare este accentuat sau chiar schimbat de sunetele auzite in timpul degustarii. Astfel, unele restaurante servesc alaturi de un platou marin si un mp3 player ascuns intr-o scoica, pentru a amplifica gustul mancarii.
Acestea sunt doar cateva dintre metodele care vor deveni modul obisnuit de a gati pentru copiii si nepotii actualei generatii, insa viitorul ne ascunde multe alte secrete culinare.