Fara accidente in trafic

Luam lectii de sofat, invatam legislatia rutiera, completam chestionare auto pentru a stapani mai bine aspectele teoretice, devenim apoi soferi cu acte in regula, insa nimeni nu ne pregateste cu adevarat pentru experienta reala,  obositoare si de multe ori periculoasa din traficul din Bucuresti. 

Cum ne ferim de accidentele rutiere? Cum stam departe de aceste surprize neplacute ce pot aparea in trafic? In primul rand ar trebui sa ne informam asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales inainte de a pleca la drum, fie ca este vorba despre un drum pana la locul de munca sau de un drum in afara orasului. E important sa urmarim prognoza meteo, sa tinem cont de conditiile meteo- rutiere pentru zona tranzitata mai ales acum cand clima este intr-o continua schimbare si nu stim niciodata cu ce ne putem confrunta pe traseu.Trebuie sa ne asiguram ca sistemele de iluminare-semnalizare functioneaza in conditii optime si ca utilizam in mod corect luminile de intalnire. Adaptarea vitezei la conditiile de drum, mai ales atunci cand avem de-a face cu un carosabil umed, ne poate feri de un accident auto. Un aspect important ce te poate ajuta in trafic consta in pastrarea unei distante cat mai mari fata de autovehiculele din fata ta, mai ales in cazul in care drumul este acoperit de apa. Si de cate ori nu am auzit cum folosirea centurii de siguranta a salvat viata unei persoane? Sunt detalii pe care de multe ori le ignoram si care ne pot insa scapa de multe situatii neplacute. Fii atent in trafic, nu uita ca atunci cand te urci la volan nu esti raspunzator doar de viata ta ci si de a celor aflati in  trafic, fie ca vorbim de alti conducatori auto sau de pietoni. 

Nu te hazarda sa bravezi doar pentru ca esti posesorul unui bolid de lux, sau a unei masini puternice. Orice manevra gresita a ta poate fi una pentru care pot plati scump alte persoane, asa ca alege sa fii responsabil si precaut.