Rata sinuciderilor globale a crescut alarmant dupa ce temperaturile s-au modificat constant

Stim foarte bine ce e cu incalzirea globala, efectul de sera, impactul asupra economiilor, asupra mediului inconjurator. De la an la an temperaturile globale cresc si cu un grad-doua grade in unele zone. Avem ierni mai calde, veri si mai calde, ghetarii se topesc, apele se ridica, oceanele par mai mari si mai periculoase. Insa punem pariu ca nu v-ati gandit niciodata ca o temperatura mai mare la nivel global ar influenta si rata sinuciderilor.

Cei care au studiat problema au comparat temperaturile inregistrate cu rata sinuciderilro din SUA sau Mexic, din ultimii zeci de ani. Mexic e lider, acolo a crescut rata sinuciderilor cu 2.1%, iar in SUA cu doar 0.7%, dar tot e prea mult. Asta in conditiile in care temperaturile au crescut doar cu un grad Celsius. La aceste efecte se adauga si stirile vazute cu sinucigasi, saracia si variatiile sezoniere. Cand e mult mai cald sinuciderile cresc indiferent ca esti bogat sau sarac si traiesti intr-o clima normala pana atunci. E interesant de analizat si ce au spus cercetatorii la concluzii. Potrivit lor sinuciderea determina mai multe decese decat orice acte de violenta de la nivel global, este printre primele 10-15 cauze de deces de pe Glob. Schimbarile climatice duc la marirea ratei celor care se sinucid si determina si modificari in tarile unde sinucigasii sunt mai multi. Si un alt studiu din India, facut pe 30 de ani a confirmat aceste teorii halucinante.

Si mai interesante sunt rezultatele analizei facute pe Twitter, unde cuvintele care se refera la singuratate, cele care dau indicii ca persoana care le scrie vrea sa se sinucida cresc la nivel de aparitie cand e foarte cald sau mai cald. Sanatatea noastra psihica nu mai este atat de buna cand e mai cald decat e normal in zona noastra. Oamenii de stiinta au gasit si un vinovat, fluxul de sange din creier, care tinde sa ne provoace dereglari atunci cand capul sta in caldura mai mare decat cea cu care este deja obisnuit de la nastere pana la o anumita varsta.