COASTA AMALFI-ITALIA


Coasta Amalfi, situata in sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase portiuni ale tarmului Marii Tireniene, impresionand prin peisajele naturale spectaculoase si prin localitatile pline de istorie. 

Dincolo de panoramele superbe presarate de-a lungul acestei regiuni, Costiera Amalfitana (cum este denumită în italiană) impresioneaza atat prin capodoperele arhitecturale si artistice ce pot fi observate in orasele din zona, cat si prin ingeniozitatea localnicilor ce si-au construit locuintele pe cornisele abrupte de pe coasta. 

Frumusetea acestei regiuni a fost recunoscută si de UNESCO, aceasta incluzand în 1997 coasta amalfitană pe lista Patrimoniului Mondial. Coasta Amalfi, alaturi de insula Capri, ce este situata in imediata apropiere a peninsulei Sorrentine, reprezinta una dintre cele mai populare regiuni in randul turistilor din intreaga lume. Si pe buna dreptate!


De la nenumaratele monumente artistice ce dainuie de secole, la minunile lumii antice, trecand prin peisajele spectaculoase, plajele primitoare si, evident, bucataria mediteraneana celebra in intreaga lume, aceasta zona din regiunea Campania constituie o destinatie importanta pentru orice calator.