Cel mai izolat loc de pe Pamant

Vrei sa scapi de toti si de toate si sa pleci undeva unde sa nu te deranjeze nimeni. Te poti duce departe, intr-o padure, printre copaci, in natura, dar daca totusi vrei sa fii chiar singur cuc, intr-o singuratate absoluta unde te duci? Care e cel mai izolat loc de pe Terra?

Point Nemo, daca poti ajunge acolo, este singurul loc de pe glob unde chiar poti sa fii singur, tu cu tine si nimic altceva. Se afla in mijlocul Pacificului de Sud, intre Insula Maher de pe coasta Antarcticii si Motu Nui, aproape de Insula Pastelui, Insula Ducie, o insula nelocuita din nord. Point Nemo, denumit dupa personajul lui Verne, a fost descoperita in 1992, pe cand tehnologia folosita de sateliti a devenit asa de buna incat sa permita cartografierea coastelor si sa permita calcularea punctelor aflate la distante perfecte unul de altul. Locul cel mai izolat de le Glob se afla la 2.300 km de insulele amintite, transformandu-l in cel mai bun loc pentru meditatii si yoga.

Este asa de izolat incat nimeni nu a ajuns vreodata acolo. Pana in anii 1940, nimeni nu fusese in zona Insulei Maher. Nu prea exista o cale simpla de a ajunge la Point Nemo si nici nu aveti ce gasi acolo chiar daca va propuneti sa faceti o mica excursie mai ciudata catre nicaieri. Tot ce puteti gasi e un ocean imens si singuratate, multa singuratate.