Masuri de luat in seama daca nu aveti instalatie anti-incendiu

Izbucnirea unui incendiu este un eveniment pe care nu avem cum sa-l prevedem dar il putem preveni. Un incendiu poate provoca pagube materiale si poate determina pierderi de vieti omenesti daca nu e stins la timp. Prevenirea incendiului se poate face foarte simplu, cu o instalatie-sistem anti-incendiu care are in componenta cablu incendiu E90, cablu incendiu E30, rezistent la temperaturi foarte mari pentru a permite functionarea ireprosabila a senzorilor.

Insa pana la cumpararea unui sistem anti-incendiu, pe care nu si-l poate permite chiar toata lumea, puteti sa recurgeti la cateva actiuni la indemana care va pot salva viata. In primul rand, daca nu aveti posibilitatea sa instalati sistem anti-incendiu cu cablu incendiu E90, cablu incendiu E30 puteti sa utilizati cu atentie sobele fara acumulare numai daca sunt complet echipate cu censuar, burlane sau usite la focar, pardoselile combustibile de sub sobe metalice se izoleaza cu placi azbest, iar cosurile se vor curati tot timpul si se vor repara de catre personal autorizat. Pentru ca la case avem in special sobe, trebuie sa va asigurati ca usitele de alimentare raman inchise cat timp are loc arderea, focul se aprinde cu benzina, suprasolicitarea termica e interzisa. Daca se observa scantei pe cos si nici nu exista instalatie anti-incendiu cu cablu incendiu E90, cablu incendiu E30 trebuie sa chemati imediat un specialist, la fel este interzisa racoradarea sobelor la cosuri metalice, la canale sau burlane de ventilatie. Unde functioneaza sobele este interzisa folosirea de substante de curatare care sunt inflamabile, de asemenea este interzisa folosirea oricaror improvizatii. In cazul unor sedii ale firmelor, montarea de instalatii anti-incendiu este obligatorie, asa ca toate aceste masuri nu sunt necesare.

Numai asa puteti sa va feriti de incendii nedorite si de pagube, de mobilier distrus si cheltuieli inutile si puteti sa va continuati viata fara probleme si fara sa-i pierdeti de langa dvs. pe cei dragi.