Imediat dupa ce v-ati mutat in casa noua, daca nu aveti mobila luati piese de mobilier noi, apoi treceti la utilarea ei cu electrocasnice. Cel mai complicat de utilat e bucataria, pentru ca aici va trebui sa aveti un frigider, un aragaz, eventual o hota, un sistem de ventilatie, un cuptor cu microunde, un robot de bucatarie. Dintre toate alegerea de aparate frigorifice este si mai dificila pentru ca modelele variate si functiile de tot felul ne pot pune in dificultate cand ne aflam in fata rafturilor. Pentru o familie numeroasa, cu multi copii si prieteni care vin mai mereu in vizita, la petreceri, o combina frigorifica de calitate, cu volum mare, ar fi perfecta.
Aici avem din start doua variante: fie luam o combina cu 2 compresoare, fiecare mergand separat, fie cu un singur compresor. Daca luam cu doua compresoare avem avantajul ca putem opri congelatorul cand nu avem nevoie de el, putem depozita cantitati mari de produse inghetate in compartimente speciale, avem functii de racire rapida si decongelare automata cand se atinge un anumit nivel al ghetii din interior. Pe de alta parte, daca luam combine cu un compresor, atunci nu putem sa folosim separat ambele compartimente, locul e mai putin, iar defectiunile la motor inseamna paralizarea depozitarii in tot frigiderul.
In privinta sistemului de racire in interior, combinele sunt de doua feluri: no frost si cu racire clasica, cu gheata depusa. In cazul sistemelor cu no frost, nu exista gheata, doar aer rece recirculat, sunt mai rezistente in timp, nu au acelasi grad de uzura, iar problemele cu dezghetarea automata si intretinerea sistemului care produce gheata dispar. Avantajul fata de un frigider obisnuit este dat de existenta a mult mai multe compartimente, sertare, posibilitatea de a depozita si bauturi pe rafturi speciale, posibilitatea de a face cuburi de gheata in doar cateva minute, gratie unei tavite speciale din congelator. Aranjarea alimentelor si sortarea lor e mult mai simpla in combinele de firma, exista chiar sisteme de mentinere a prospetimii pentru mai mult timp si control separat al temperaturii pe diverse rafturi sau compartimentari din interior.