La ce sa fii atent cand alegi o firma contabilitate pentru o afacere online

Criza economica le-a dat o lectie dura celor care aveau afaceri ce pareau de nezdruncinat. Cu fiecare an care a trecut dupa momentul 2008, eficienta SRL-urilor sau PFA-urilor a inceput sa fie din ce in ce mai proasta, s-a trecut de la contabili ineficienti la o firma contabilitate cu experienta, profitul s-a incapatanat sa mai apara, iar datoriile au curs cu nemiluita. Insa criza economica a adus si un lucru bun.

Afacerile pornite in mediul online, cu magazine virtuale, au inceput sa functioneze mai bine, profitul a inceput sa prinda contur, iar antreprenoriatul nu a mai fost doar o notiune pe care o mana de oameni o intelegeau. Pe masura ce afacerile au mers bine, oamenii s-au orientat spre angajarea firma contabilitate pentru a gestiona mai rapid si mai bine afacerea care inflorea pe online. Alegerea firmelor de contabilitate pentru un magazin online, de exemplu, trebuie sa tina cont de mai multe aspecte. In primul rand, firma respectiva trebuie neaparat sa fie membru CECCAR si este licentiata pentru a desfasura si a presta servicii contabile. Apoi, o firma contabilitate pentru o afacere in mediul online trebuie sa aiba experienta si sa stie sa gestioneze eficient orice situatie de criza. E foarte important sa faci putin research si sa vezi daca in portofoliul sau mai sunt si alte magazine virtuale, sa spunem, care au acelasi profil ca al afacerii tale. Nu in ultimul rand, bazeaza-te in alegerea firmei de contabilitate pe recomandari serioase, de la cunoscuti care nu ar avea nici un castig sa te minta sau sa-ti prezinte lucrurile altfel decat sunt.

Ca sa fii sigur ca nu faci alegerea gresita, poti cauta pe retelele de socializare pentru mai multe detalii si pe forumuri. Integritatea si confidentialitatea angajatilor firmei de contabilitate sunt foarte importante in cazul incheierii unui contract de colaborare, asa ca e bine sa fii atent la aceste detalii.