Utilizari ciudate ale sangelui

Pictura. Vincent Castiglia a exagerat putin cam mult in privinta utilizarii cat mai creative a sangelui. Toate operele sale sunt create cu ajutorul propriului sange, folosit pe post de vopsea. Ca multe lucruri, el a luat la inceput doar putin sange si l-a fructificat in picturi mici. Pasiunea lui pentru picturile cu sange a mers si mai departe pana intr-acolo incat picteaza portete foarte mari doar cu sangele propriu.

Pentru fiecare pictura, Castiglia foloseste 30 de flacoane de sange iar unele potrete mai putin pretentioase „inghit” undeva la 15 flacoane. Pierderea de sange foarte mult intr-o perioada scurta nu a ramas fara repercusiuni. Plamanul stang i-a cedat de multe ori, insa a meritat tot efortul: o pictura de-a sa se vinde cu zeci de mii de dolari. Potiunea magica din sange menstrual. Sangele a fost dintotdeauna preferatul in ritualurile magice, insa multe dintre ele presupun folosirea de sange menstrual. Chiar daca vi se pare absurd acum, in trecut, cand magia era inteleasa la un nivel mai primitiv, sangele menstrual era vazut ca un simbol al fertilitatiii, procesului reproducator, dragostei si al sexului in general. Asa ca era un „must have” atunci cand se punea problema unor blesteme ce „legau” dragostea sau o „desfaceau”. Potrivit unor relatari din trecut, femeile isi puneau sangele menstrual in mancare sau in bautura si le dadeau barbatilor sa manance si sa bea asteptand sa se intample „magia”. Bine, magia nu se prea se intampla, insa scopul era ca barbatul sa se indragosteasca de femeie sau, daca el era casatorit, sa nu insele niciodata.

In Roma Antica, credinta era fix pe dos: barbatul folosea sangele mentrual pentru a o face sa se indragosteasca de el si sa-i ramana fidel. In magia neagra, sangele menstrual era folosit pentru a produce infertilitate si a omori chiar pe cineva. Sa bei sangele menstrual al unei domnite e chiar scarbos, insa, ciudat sau nu, acest obicei inca e intalnit in multe locuri din lume. Nu mai departe de anul 2014, s-a raportat o intamplare ciudata in Singapore, unde o colega de birou a pus sange menstrual, si a fost prinsa in fapt, in cafeaua unui angajat pentru ca acesta sa fie dragut cu ea.