Vrei sa accesezi fonduri europene mai rapid? Apeleaza la o firma consultanta fonduri europene

Accesarea fondurilor europene este o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte te bucuri ca iei niste bani pe care nu ti-i mai cere nimeni, pe de alta parte ai de indeplinit foarte multe cerinte pe care prea putini le pot duce la capat. Pentru a putea lua fonduri europene ai nevoie sa intocmesti o documentatie stufoasa, care mai apoi trebuie depuse la organele abilitate sa o evalueze, urmand ca fiecare dosar sa fie aprobat si sa i se aduca la cunostinta beneficiarului in ce conditii va beneficia de suma ceruta pentru un anumit proiect.

Multi antreprenori aflati la inceput de drum prefera sa angajeze firma consultanta fonduri europene pentru a nu se incurca in birocratia impusa de accesare si a nu trebui sa dea inapoi banii primiti la un moment dat. Firmele care ofera consultanta fonduri europene sunt la curent cu toate schimbarile din legislatie, pot oferi solutii reale la problemele care apar pe parcurs, au profesionisti care lucreaza de ani de zile cu fonduri europene si stiu cum trebuie gestionate. Pe de alta parte, consultanta este si o buna modalitate de a intelege mai bine in ce fel de lucruri se poate avanta o anumita întreprindere, daca merita sau nu sa accesezi fondurile si daca vei putea indeplini toate cerintele impuse.

Firmele specializate intr-o astfel de consultanta sunt cea mai buna solutie pentru primirea unor surse de finantare nerambursabile intrucat reusesc sa intocmeasca rapid dosarele si sa lamureasca clientii in privinta oricaror nelamuriri legate de fondurile europene si eligibilitatea pentru accesarea lor. Valoarea maxima care poate fi primita este de 80.000 de lei, ceea ce poate reprezenta pana la 80% din suma totala de care are nevoie un patron de întreprindere pentru a se dezvolta. Restul pana la 100% si TVA-ul revin in sarcina celui care solicita finantarea.