Centralele pe lemne cu gazeificare

Lemnul este si a fost dintotdeauna o resursa naturala extrem de apreciata. Mai mult decat atat, comparativ cu gazul si energia electrica, este considerat si un agent de incalzire foarte convenabil din punct de vedere al pretului. Mai ales daca ne gandim la zonele de padure sau de munte, unde lemnul este foarte accesibil si unde poate fi gasit cu preturi mult mai avantajoase decat in zonele urbane. Insa, desi este o resursa naturala regenerabila, despadurirea haotica si masiva care a avut loc in ultimii ani in Romania, ar trebui sa ne responsabilizeze pe fiecare dintre noi si sa determine un consum mai eficient de materie prima. In sprijinul acestei idei, vine si folosirea de centrale pe lemn cu gazeificare, asemeni celor disponibile in oferta celor de la centraleieftine.ro. 

Daca in cazul cazanelor simple, din fonta, pentru incalzire pe lemne, care sunt alimentate cu lemne ce prin ardere incalzesc apa calda ce va fi folosita ca agent termic, in cazul centralelor cu gazeificare, lemnele folosite ca si combustibil sunt transformate prin distilare uscata in gaze combustibile. Aceste gaze combustibile sunt, de fapt, cele care vor incalzi apa pentru calorifere si cea folosita menajer. Consultand informatile oferite la centraleieftine veti afla ca centralele cu gazeificare au un consum mult mai eficient decat cele din fonta si au un randament ridicat. De asemenea, perioada de ardere este mult mai indelungata. Centralele cu gazeificare pot fi reglate electronic sau cu termoregulator. Cazanele cu gazeificare au o putere cuprinsa intre 18-20 kw minim si 100 kw maximum.

Cazanele pe gazeificare necesita amplasarea intr-o camera speciala, camera tehnica, care insa nu trebuie sa fie inglobata in locuinta, ci anexata acesteia. Ea trebuie sa beneficieze de aerisire, comform unor reglementari clare. De asemenea, trebuie sa fie construita din caramida sau din BCA, materiale care nu sunt inflamabile, in cazul unui incendiu.