Cum amenajam salonul in stil contemporan

Amenajarea propriei locuinte reprezinta o operatiune extrem de delicata si pentru care este necesara maxima atentie, deoarece rezultatul obtinut va influenta in urmatoarea perioada dispozitia noastra si starea de spirit. Intre diversele incaperi ale locuintei cea care are o importanta fundamentala este intotdeauna salonul, deoarece este locul care ne primeste dupa o lunga zi de munca si in care petrecem seri placute in fata televizorului sau in compania unei carti.

Acest spatiu poate fi amenajat in functie de stiluri diverse, ce confera o amprenta diferita in functie de elementele introduse sau de culorile pe care decidem sa le folosim. In acest articol vom vedea cum sa amenajam un salon in stil contemporan, analizand elementele care il caracterizeaza si care il fac primitor. Materialele care reprezinta stilul contemporan sunt caracterizate de suprafete lacuite atat in versiunea lucida cat si opaca, sau serigrafata, in timp ce pardoseala va fi de preferat facuta cu placi din gresie. Elementele care se potrivesc acestui stil sunt mai usor de curatat, exact in acord cu timpul frenetic al vietii cotidiene. Liniile mobilelor vor fi caracterzate de simplitate si de eliminarea oricaror ornamente, in favoarea formelor geometrice ce se pot interpreta in toate variatiile.

Culorile caracteristice stilului contemporan care se potrivesc mai bine salonului sunt, pe langa albul si negrul, cele neutre si calde, si vor fi evitate toate tonalitatile pastelate, care sunt mai degraba tipice stilului rustic. In stilul contemporar, totusi, este permis uneori sa iesim din scheme, si putem utiliza tonalitati reci, de obicei folosite in dormitoare, dar si in living-uri, contrazicand astfel stilul clasic, mai rigid si mai schematic.  Pentru spatiile mai particulare, in care se impun corpuri de mobilier cu dimensiuni exacte, poti apela la o firma specializata in producerea de mobila la comanda, care pe langa manopera poate furniza si specialisti care vor lua masurile exacte, fara riscul de a face erori. In fine, stilul contemporan, asa cum sugereaza si numele, se adapteaza perfect stilului de viata din zilele noastre, fiind caracterizat de elemente functionale, adaptabile si moderne.

Caracteristica sa principala este aceea de a fi mereu in pas cu vremurile si de a urmari inovatiile tehnice care ne invadeaza viata cotidiana in permanenta, schimbandu-ne mereu obiceiurile. Elementele priincipale care caracterizeaza stilul contemporan pot fi rezumate in conceptele de simplitate de utilizare, comoditate si valoare estetica. Un subgrup al stilului contemporan este reprezentat de stilul hi tech, chemat si stilul loft, caracterizat de o ampla utilizare a elementelor tehnologice.

Brazilia

Lumea braziliana se invarte in jurul receptivitatii, empatiei, cautarii de puncte comune. Brazilienii cauta permanent un contact direct cu partenerul, de aceea vorbesc mai mult, ating mai mult si se uita direct in ochii adversarului. Pentru ca latino-americanii sunt considerati foarte agili in comunicare, in timpul negocierii au tendinta de a raspunde cat mai repede. Imediat ce au inteles mesajul, chiar daca partenerul nu a terminat de vorbit, brazilienii se reped sa intervina in discutie pentru a-si exprima cat mai repede parera.

Valorile de baza ale culturii braziliene sunt foarte clar oglindite in stilul de negociere. Se remarca astfel, evitarea conflictelor, a dificultatilor si sensibilitatea fata de dimensiunea umana a muncii. O importanta caracteristica a brazilianului este puterea de persuasiune. Are metode bine stabilite de a-si convinge adversarul ca are dreptate desi actioneaza de fiecare data intr-un mod care sa inspire incredere.

Harta si-a desemnat un drum ce a strabatut cele mai diferite culturi, drum ce a marcat ideea ca fiecare negociator are propriul stil de negociere. Pentru ca cel mai important lucru este respectul fata de partener, un om de afaceri pregatit va respecta in primul rand cultura din care partenerul sau provine. Astfel, imbracat la costum sau nu, avionul va ateriza in locul unde succesul trebuie sa fie success indiferent de cultura.

Vreti sa luati un patut ieftin si de calitate?

Pentru ca nu ne-am permis sa cumparam un patut bebelusi nou inca din primele zile de dupa nastere, am luat unul de la o ruda care avea un copilas mai mare si nu ii mai era necesar acest accesoriu. Nu era cine stie ce model si nu arata foarte bine, dar era stabil, curat, igienizat si ne-am facut treaba cu el. Pe masura ce micutul nostru a crescut si patul s-a uzat a trebuit sa facem si pasul cel mare si sa cumparam unul de lemn nou-nout de la un producator de incredere. Intrucat nu aveam timp si nici nu stiam de unde sa gasim patuturi mai ieftine, dar de calitate, ne-am orientat spre online.

Asa am descoperit magazinul online pentru pici Nichiduta, unde am gasit online un patut ieftin. De aici am luat un patut din lemn, pentru ca e stabil si durabil, e usor de transportat in camera, atunci cand facem curatenie, dar si in calatorii. Salteaua este foarte simplu de intretinut, este comoda pentru micut, copilul poate sari si se poate juca in voie pentru ca patutul nu-i va permite sa cada sau sa se loveasca. In plus, al nostru a avut si sistem de leganare automata, asa ca, atunci cand sotia sau eu ne plictiseam de atata leganat apasam pe un buton si copilul era leganat in continuare in timp ce noi ne faceam treburile prin casa. Faptul ca l-am luat din online ne-a adus si mai multe avantaje.

In primul rand, ni s-a spus ca-l putem returna la nevoie daca nu suntem multumiti si putem primi banii inapoi, apoi am primit consultanta specializata atunci cand am intrebat despre anumite detalii pe care nu le intelegeam.

In al doilea rand, pretul a fost unul redus, atat pentru ca articolele listate pe site proveneau direct de la producator, dar si pentru ca a existat o reducere substantiala de sezon. Pe de alta parte, dupa comanda, n-a durat decat o zi pana la primirea produsului, care ne-a fost si montat de catre cei de la firma. Acum sunt cam doi ani de cand avem patutul si suntem multumiti, totul functioneaza ca la carte, e stabil, iar micutul nostru il indrageste si nu se da dus din el toata ziulica.

Ipoteza lumii drepte, juste

Lucruri oribile se intampla in fiecare zi si nu putem face nimic sa le oprim. Ne ramane doar sa ne gandim cum sa ne impacam cu gandul unei lumi asa oribile. Aici intervine ipoteza lumii drepte. Daca crezi ca oamenii primesc ce le e scris atunci cam despre asta e ipoteza in cauza si te poate transforma intr-o persoana oribila. E confortabil sa crezi ca majoritatea criminalilor care fug de la locul faptei tot o sa isi ispaseasca pedeapsa cumva. Insa acest tip de gandire e o sabie cu doua taisuri care poate duce la decizii teribile.

S-a facut si un studiu prin anii 1960 pentru a se vedea ce impact are ipoteza lumii drepte, juste, asupra comportamentului nostru. Un grup de oameni urmarea alt grup care se spunea ca face parte dintr-un experiment mai amplu. Ceilalti oameni erau supusi socurilor electrice si cei care ii observau nu puteau face nimic sa opreasca aceasta scena. Dupa ceva timp, cei care priveau s-au convins pe ei insisi ca respectivii electrocutati primeau ce meritau si de aceea erau supusi unui asemenea tratament. Multi cred ca femeile care sunt abuzate chiar o cer si merita comportamentul asta, la fel ca ajutorul acordat minoritatilor nu prea are rost.

Un studiu din 2009 a aratat ca prezenta memorialelor Holocaustului mareste sentimentele de antisemitism in oamenii care le privesc. Daca lumea nu e dreapta, atunci lucruri rele li se intampla oamenilor buni. Uneori e mai usor sa fii o persoana oribila decat este sa crezi ca lucruri oribile ti se pot intampla si tie in perioada urmatoare.

Cum isi face treaba un bun reporter

Este destul de greu in ziua de azi sa gasesti un reportaj bun sau o stire de interes in ziare, reviste, si cu atat mai greu este sa stabilesti ce este un reporter bun si cum trebuie el sa isi faca treaba. In plus, daca suntem in cautare de stiri Alba, trebuie sa ne hotaram din start ce anume vrem sa citim pentru un rezultat cat mai bun. Cum sa fii insa un bun reporter sau ce anume trebuie sa faci ca sa ajungi unul? Intai de toate trebuie sa avem in vedere ca reporterul nu este o masina de inregistrat sunete si imagini.

Ceea ce vede este un lucru subiectiv, dar constituie, in egala masura o sursa. El trebuie sa scrie despre ceea ce vede, ce aude, despre ceea ce i se spune, sa fie atent la mirosuri, la sunete de fond: cele cinci simturi ale sale au obligatia de a fi mereu in alerta. In plus, pentru calitate in stiri Alba, reporterul trebuie sa aiba el insusi o parere. Un reporter bun nu trebuie sa aiba jena in a cere ajutor, deoarece in multe situatii el are nevoie de ajutorul specialistilor, care sa dea anumite explicatii. Specialistii reprezinta o sursa de informatii dificila pentru ascultatorii care nu lucreaza in domeniu prin urmare limbajul lor constituie un real handicap pentru canalul mediatic ce difuzeaza informatia pentru un public larg. Cele mai convingatoare relatari sunt cele ale faptelor pe care jurnalistul le observa in mod direct.

Reporterul care isi face bine treaba - trebuie sa obtina cat mai multe informatii despre eveniment. Daca evenimentul despre care scrie este previzibil, de regula reporterul ar trebui sa gaseasca mai multe informatii in baza de date a institutiei in care lucreaza. Un truc pe care il poti aplica pentru a fi un bun reporter este sa cauti evenimente similare si sa vezi cum au decurs, ce probleme au aparut pe parcursul desfasurarii lor.

Masuri de luat in seama daca nu aveti instalatie anti-incendiu

Izbucnirea unui incendiu este un eveniment pe care nu avem cum sa-l prevedem dar il putem preveni. Un incendiu poate provoca pagube materiale si poate determina pierderi de vieti omenesti daca nu e stins la timp. Prevenirea incendiului se poate face foarte simplu, cu o instalatie-sistem anti-incendiu care are in componenta cablu incendiu E90, cablu incendiu E30, rezistent la temperaturi foarte mari pentru a permite functionarea ireprosabila a senzorilor.

Insa pana la cumpararea unui sistem anti-incendiu, pe care nu si-l poate permite chiar toata lumea, puteti sa recurgeti la cateva actiuni la indemana care va pot salva viata. In primul rand, daca nu aveti posibilitatea sa instalati sistem anti-incendiu cu cablu incendiu E90, cablu incendiu E30 puteti sa utilizati cu atentie sobele fara acumulare numai daca sunt complet echipate cu censuar, burlane sau usite la focar, pardoselile combustibile de sub sobe metalice se izoleaza cu placi azbest, iar cosurile se vor curati tot timpul si se vor repara de catre personal autorizat. Pentru ca la case avem in special sobe, trebuie sa va asigurati ca usitele de alimentare raman inchise cat timp are loc arderea, focul se aprinde cu benzina, suprasolicitarea termica e interzisa. Daca se observa scantei pe cos si nici nu exista instalatie anti-incendiu cu cablu incendiu E90, cablu incendiu E30 trebuie sa chemati imediat un specialist, la fel este interzisa racoradarea sobelor la cosuri metalice, la canale sau burlane de ventilatie. Unde functioneaza sobele este interzisa folosirea de substante de curatare care sunt inflamabile, de asemenea este interzisa folosirea oricaror improvizatii. In cazul unor sedii ale firmelor, montarea de instalatii anti-incendiu este obligatorie, asa ca toate aceste masuri nu sunt necesare.

Numai asa puteti sa va feriti de incendii nedorite si de pagube, de mobilier distrus si cheltuieli inutile si puteti sa va continuati viata fara probleme si fara sa-i pierdeti de langa dvs. pe cei dragi.

Excrementele pisicii si ladita cu nisip

In februarie 2014, alarma s-a declansat la o unitate de deseuri nucleare din New Mexico. Au fost emisii radioactive in aer de la explozia la un container radioactiv. Au trecut cateva luni pana cand cineva si-a dat seama ca a adus in unitate o ladita pentru pisicute mai speciala. Nisipul special poate absorbi rapid urina pisicii, insa absoarbe si deseuri radioactive. Pana in anii 1950, ladita pisicii era umpluta cu cenusa, nisip si praf. Astazi, laditele au un fel de clei superabsorbant, care nu lasa urme prin casa cand pisica pleaca de la toaleta moderna. Astfel, substanta se transforma intr-un stabilizator. Punand aceasta intr-un recipient cu deseuri radioactive se poate preveni reactionarea lor cu mediul inconjurator. In timp, cei de la unitatea de deseuri radioactive au decis sa fie mai green si sa foloseasca substante organice pentru toaleta pisicii. Varianta bio foloseste legume si fibre din plante, materiale care sunt de altfel si combustibili foarte buni. Peste 500 de litri de deseuri nucleare au fost contaminate cu aceasta substanta bio devenind bombe cu ceas volatile si foarte simplu sa faca o explozie uriasa. Din fericire, s-a reusit evitarea dezastrului la timp.

Economiseste bani si spatiu cu noii saci vidat haine de cea mai buna calitate

De cate ori pana acum nu ati luat o haina din dulap, dintr-o cutie sau un sertar si vi s-a parut ca miroase prea urat, asa ca ati bagat-o din nou in masina de spalat. In general, cu cat mai inchis este spatiul in care e depozitata o tesatura, cu atat riscul de mucegaire si de deteriorare creste, de unde si mirosul neplacut, de „statut”. Inainte, alta solutie nu prea exista decat spalarea sau folosirea unor substante parfumate pentru improspatarea aerului din cutii sau din rafturile prea inguste si neaerisite.

Astazi, gratie unor oameni foarte practici, nu ne mai chinuim sa scoatem mirosurile neplacute pentru ca exista saci vidat haine. Tehnologia, daca putem sa ii spunem asa, din spatele sacilor de vidat nu este noua. Vidarea e utilizata de ani buni in mai toate industriile importante pentru conservare si stocare, transportare articole in perfecta siguranta. Cand se scoate aerul dintr-un anumit spatiu, vidul obtinut are si proprietati antiseptice, nu se pot dezvolta bacterii si microbi, fereste produsul de socuri si nu permite umezelii sa actioneze asupra lucrurilor din spatiul respectiv.

Folosirea unor saci vidat haine este foarte simpla si eficienta: doar puneti hainele aranjate frumos una peste alta in sacul de vidat, il inchideti, luati un aspirator, scoateti aerul si le puneti la depozitat in dulap. Locul ocupat e mult mai mic, tesaturile rezista, nu aveti mirosuri neplacute, spori de mucegai, umezeala excesiva, sunt ferite de praf sau atacul moliilor.

In plus, pentru ca sunt transparenti, puteti organiza usor tot ce depozitati si puteti gasi, la nevoie, tot ce doriti dintr-o privire. Preturile sacilor sunt mici, se gasesc mai peste tot, sunt foarte flexibili, in sensul ca pot fi folositi si pentru depozitarea obiectelor cand va mutati, pentru aranjarea mai usoara a anumitor materiale mai pretentioase, cum e stofa, matasea.

Relatia noastra cu iluziile si temerile

Antropologul Tany Luhrmann a studiat modul in care pacientii cu afectiuni psihotice interactioneaza cu vocile pe care le aud. In SUA, vocile sunt considerate vatamatoare si destul de neplacute, ciudate. In Ghana si India, vocile sunt considerate benigne, chiar jucause. Antropologul american crede ca medicii ar trebui sa acorde o atentie sporita acestor halucinatii auditive si diferente culturale. Experientele auditive ale bolnavilor difera de la o cultura la alta.

Atentia acordata vocilor defineste si ceea ce acestea transmit pacientului. Intr-un studiu efectuat pe 60 de pacienti cu schizofrenie s-a constatat ca pacientii aud voci rele si bune, soapte si fel de fel de zgomote ciudate. Intepretarile experientelor difera in diverse zone ale lumii. Toti pacientii americani au experiente negative asociate cu simptomatologia schizofreniei. Ei considera vocile pline de ura, un bombardament violent. Multi indieni care au aceasta boala au spus ca vocile sunt niste rude care ii sfatuiesc sa termine anumite sarcini. Uneori vocile sunt jucause si cauta sa ii faca sa se simta bine. O mare parte dintre ei nu descriu vocile ca facand parte din halucinatiile asociate bolii. In alte culturi, vocile sunt de fapt spiritele care le vorbesc si nu sunt luate in seama sau puse in contextul unei boli. Americanii pun pe primul plan independenta, individualitatea, controlul, cei din India si Ghana se definesc pe sine prin relatiile pe care le au cu ceilalti.

Vocile capata un nume si exista o relatie intre pacient si acestea, de unde si un tratament mai usor. Mai grav este nu ca nu auzi voci, ci ca nu stii cum sa reactionezi cand le auzi intr-un final. Medicamentele pentru psihoza ar trebui limitate pentru ca fac mai mult rau decat bine.