Steroizii - cum ii folosim si de ce gresim?

Steroizii sunt asociati cu referire la o clasa de medicamente care sunt folosite pentru a trata o varietate de afectiuni medicale. Steroizii au mai multe utilizari pentru scopuri medicale, cum ar fi mentinerea caracteristicilor sexuale la barbati, dupa o interventie chirurgicala pentru indepartarea testiculelor in urma cancerului testicular, la adolescentii care sufera de defectiuni ale glandei pituitare sau dupa o interventie chirurgicala care implica pierderea de tesut muscular. Aceste medicamente sunt, de asemenea, folosite pentru sprijinirea, reproducerea, reglarea metabolismului si a functiilor sistemului imunitar. De asemenea, sunt utilizati pentru cresterea masei musculare, a masei osoase, a inflamatiilor si a altor conditii medicale.

Steroizii anabolizanti sunt o clasa de medicamente sintetice, care sunt concepute pentru a imita efectele de testosteron. Testosteronul are efect principal asupra tesuturilor. Testosteronul intra într-o celula din organism si se ataseaza la un receptor care se centreaza in nucleul celulei unde se activează sinteza proteinelor​​. Sinteza proteinelor ​​duce la repararea tesuturilor. Un steroid utilizat in tratamentul medical implica de obicei utilizarea unui singur tip de pacienti. Steroizii si medicamentele sunt monitorizate indeaproape, iar dozele utilizate sunt asemanatoare celor produse in mod natural de organismul uman. Cand se utilizeaza steroizi in randul sportivilor, oamenii tind sa ia mega doze, care sunt uneori si de 10-100 de ori mai mari decat doza administrata pentru anumite conditii medicale. Cei mai multi utilizatori de steroizi, in special novicii, nu primesc instructiuni de dozare de la vanzatorii sau de la prietenii care le ofera medicamentele. Cu toate acestea, nici ei nu pun intrebari cu privire la efectele acestora sau despre dozele corecte recomandate.

Multi steroizi disponibili pe piata neagra sunt de o calitate indoielnica si contin adesea doar cantitati mici de substanta activa. Unele dintre aceste medicamente au fost raportate chiar sa contina numai apa si coloranti.

Un scandal azi, o vedeta maine

M-am saturat! Daca deschid televizorul, vad stiri despre rochia de mireasa pe care o va purta Bianca Dragusanu la nunta. Daca deschid o pagina cu stiri pe internet, aflu ce vor manca invitatii la „nunta anului“. Oare sunt singura pe care nu o intereseaza astfel de stiri sau despre viata vedetelor aparute peste noapte din cauza vreunui scandal?

De ce trebuie sa dam atata importanta prostiei si inculturii? Prin aceasta intrebare nu vreau sa jignesc pe nimeni, pentru ca sincer nu o cunosc pe Dragusanu (sau doamna Slav) si nici nu doresc. Dar ideea este: ce aport a adus aceasta „vedeta“ tarii noastre, ca peste tot sa apara ea? Probabil nu sunt eu la curent cu stirile, dar canta? Danseaza? Picteaza? Am vazut acum ceva timp ca a participat la emisiunea „Dansez pentru tine“, dar nici macar nu a castigat. Prin urmare, nu  dansul este caracteristica ei primordiala.

Lumea din ziua de azi, societatea noastra, este intersata de picanterii, de barfe si can-can. Probabil de aceea nu mai vedem la televizor stiri despre expozitii si piese de teatru. Daca nu contin o crima sau o barfa, nu sunt considerate bune. De aceea, au aparut stirile de la ora cinci sau pagini intregi de internet despre anomaliile societatii.

Vedeta nu ar trebui sa fie o persoana care s-a remarcat printr-un scandal, ci o persoana remarcabila...ca si caracter, ca si moralitate. Vedeta ar trebui sa fie un exemplu pentru noi, muritorii de rand, care ne uitam la televizor pentru a invata sa ne traim viata frumos sau sa aflam noutati interesante, ziditoare pentru existenta noastra. Vedeta nu ar trebui sa fie persoana care are cei mai multi bani, ci care isi foloseste calitatile in slujba semenilor...nu o persoana cat mai dezbracata, ci cu un caracter imbracat in bunatate, compasiune si dragoste.

Gigi Becali – detinut de sacrificiu

Gigi Becali face puscarie, si o face pe bune! Nu ca as fi vreun fan Becali sau suporter stelist sau ca nu m-as fi distrat copios cand am auzit de miscarea Free Gigi. Inca ma mai amuza… Doar ca dintre toti afaceristii sau politicienii care au ajuns pentru o perioada mai mica sau mai mare prin puscariile patriei, el face puscarie cu adevarat.

Cand toti detinutii au telefoane mobile si unii chiar conturi de Facebook pe care socializeaza cu prietenii din libertate sau cu cei de la celula alaturata, Gigi Becali nu are voie sa foloseasca nici macar cartela colegului de celula fara sa primeasca raport; cand penitenciarele sunt adevarate focare de trafic si consum de droguri de mare risc, cu stiinta si sub obladuirea gardienilor, Gigi nu are dreptul nici macar la un televizor mai in randul lumii. Pai ia sa ii fi cautat cineva pe Sile sau pe Nutu Camataru cu ceva ani in urma sa vada la ce se uitau ei pe canale XXX, si savurau cate o sticla de whisky? La televizoare cu tub?! Cand toti detinutii fac plimbari prin tara cu masinile statului, din istanta in instanta cu procese inventate (“afaceri”), Gigi nu se transfera nici cu cereri. Din toti detinutii din Romania Gigi este si va fi singurul pentru care regulamentul va fi sfant! Si singurul care va fi umilit in orice puscarie, fie ca este in tara sau la Jilava sau la Rahova. Numai ca la Jilava va trebui sa isi invete lectia rabdarii si a umilintei. Ori, in caz contrar, va fi distrus nervos.


Fetita mea, nu mai e fetita

Doamne cat de repede trece timpul asta! Nu-mi vine a crede ca in urma cu trei ani  o nasteam pe Daria. Azi e o domnisoara in toata regula, care nu ma mai lasa sa o ajut cu nimic. Vrea ea sa le faca pe toate. Sa urce scarile, sa manace singura, sa se dezbrace singura. Ma bucur si totodata sunt trista fiindca imi dau seama ca lucrurile se vor schimba odata ce creste.
 
Acum pot s-o pupacesc la infinit ca nu ma refuza, dar parca vad ca peste un an nici nu o sa ma mai lase sa o pup. Dar e bine totusi ca pitica mea, face lucrurile in stilul ei, iar eu o data cu ea cresc din nou. Cand era mica, ii placea asa de mult sa stea la mine pe burtica, acum...nu mai vrea... In schimb e mereu langa mine cand fac treaba prin casa. Sterge si ea praful, vrea sa dea cu aspiratorul...
 
Cum spuneam in titlu fetita mea, nu mai e fetita....

3 lucruri esentiale in procesul de tractare auto

Pentru ca niciodata nu este exclus ca oricare dintre noi sa fim pusi in situatia de a avea nevoie sa fim tractate, nu ar strica sa avem clare cateva aspecte legate de tractari auto.

Primul si cel mai important aspect este acela legat de lamurirea subiectului tractare la sufa (un cabu de otel) si tractare la bara (o bara metalica montata intre doua masini, dintre care prima tracteaza si cea din spate este tractata). Chiar daca procedeul poate parea unul mai ieftin si uneori mult mai la indemana decat sa apelezi la o firma de tractare in Bucuresti, aceste doua tipuri de tractare a automobilelor sunt ilegale si constituie contraventie, fiind pedepsite ca atare. Este de asemenea un mod riscant de a tracta sau a fi tractat, intrucat in cazul unui accident la circularea in acest mod pe drumurile publice, asigurarea nu va acoperi costurile reparatiilor....

In alta ordine de idei, tipurile de remorcare pe care le ai la dispozitie sunt camionul platforma, care ridica masina complet de pe carosabil - varianta extrem de utila in cazul unei avarii grave - sau camionul fara platforma, care ridica de pe carosabil numai partea din fata a masinii si o tracteaza pe rotile din spate. In general pretul pentru cele doua tipuri de vehicule pentru tractare nu difera, dar pot exista si exceptii.

Insa, cel mai important aspect, indiferent pentru care modalitate de tractare optezi - este sa te asiguri ca tractarea automobilului tau se face in cele mai bune conditii de siguranta. Siguranta este esentiala atunci cand masina este urcata pe platforma sau tractata pe rotile din spate: masina trebuie sa fie bine prinsa in lanturile de siguranta, carligul de cuplare trebuie sa fie si el in stare impecabila si prins conform normelor, la fel ca si mufa electrica.

Jobul tau, un chin sau o placere?

Fiecare dintre noi si-a dorit in copilarie sa ajunga sa lucreze intr-un loc ideal. Sa aiba un job perfect, de vis. Unii reusesc, altii nu. Am vazut cat e de greu sa gasesti un job perfect, unul care sa iti si placa, dar sa iti si aduca satisfactii materiale. Cel putin la noi in oras e cam greu, fiindca e un oras mic, si nu prea sunt posibilitati in a-ti gasi un job ideal.

Jobul meu, e ok. Nu pot sa zic ca mor dupa el, dar nici nu imi displace. Programul e cat de cat ok, ca peste tot in tara, 8 ore plus o ora pauza. Nu am facut de la inceput ce fac azi. Eram pe alt domeniu, atunci cand m-am angajat. Efectiv stergeam poze deochiate, si verificam un forum, existent pe vremea aceea. In timp insa am fost mutata pe un alt departament si tot asa pana am ajuns sa fac ceea ce fac azi. Lucru care-i drept nu-mi place deloc. E tot un departament de call center, insa e vorba de un produs cu totul diferit fata de faceam candva. M-am suparat foarte tare cand am fost mutata, fara macar sa ma intrebe cineva, doar asa toc poc, de maine faci asta. Niciodata nu mi-a placut produsul ala, si nu o sa-mi placa nici dupa ce ma voi intoarce la serviciu. Suna tot felul de oameni, care isi descarca nervii pe tine, si te fac in toate felurile. Plus ca telefonul suna non stop, nu aveam timp nici sa respir. Ajungeam acasa terminata si pachet de nervi.

Inainte imi placea sa vorbesc la telefon fiindca mai dadeam si peste oameni super amabili, care te faceau sa zambesti. Si stiau sa iti faca ziua mai luminoasa. Colegii, cu ei, am ramas strict la stadiul acesta, de colegi. Poate cu vreunul sau doi, mai ieseam la un suc, dar in rest nu prea am practicat sportul asta. Chiar la inceput cand  m-am anagajat, erau toti draguti, dar in timp mi-am dat seama ca unii oameni prefera sa fie lingusiti, iar altii adora sa faca treaba asta. Eu nu ma incadrez in categoria astora de nicio forma. Cu tristete insa imi dau seama ca linguseala e la mare cautare in ziua de azi. Daca nu faci treaba asta, s-ar putea sa nu avansezi prea curand. Uneori ma gandesc sa plec in alta parte, insa salariul e foarte bun, si nu cred ca as mai gasi in orasul nostru un astfel de salariu.